Original American pancakes | Recipe

3/27/2016 01:29:00 π.μ.


Νομίζω όλοι θα έχουμε δει σε αμερικάνικες ταινίες, τις οικογένειες όταν κάθονται να φάνε πρωινό να τρώνε σχεδόν πάντα pancakes. Για αυτό το λόγο εγώ στο μυαλό μου έχω συνδυάσει τα pancakes με τα πλούσια  αμερικάνικα πρωινά. Και επειδή τυγχάνει να είμαι fan των μεγάλων πρωινών και των γλυκών pancakes, σήμερα θα σας δείξω πως να φτιάξετε αυθεντικά, αμερικάνικα pancakes! Βέβαια όταν μιλάμε για τα αυθεντικά, αμερικάνικα pancakes, μιλάμε για μια συγκεκριμένη, πολύ εύκολη συνταγή, που δεν υπάρχει περίπτωση να αποτύχει αν την ακολουθήσουμε κατά γράμμα. Αν θέλετε αφράτα, στρογγυλά, σωστά ψημένα και αρωματικά pancakes...τότε το μόνο που έχετε είναι να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή! Πάμε να τη δούμε όμως;;

Υλικά:
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 115 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κοφτή κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη (βανίλια σε σκόνη)
  • 140 γραμ. γάλα
  • φρέσκα φρούτα, μέλι και άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Notes: 
1. Μπορείτε να σερβίρετε με φρέσκα φρούτα της επιλογής σας, γιαούρτι, μέλι, σοκολάτα, κομματάκια σοκολάτας, σιρόπι, σταφίδες, άχνη ζάχαρη, ακόμα και με μερικές σταγόνες λεμονιού! Ό,τι σας αρέσει..!
2. Για να τους δώσετε ακόμα περισσότερο άρωμα, μπορείτε να βάλετε λίγη κανέλα ή τζίντζερ, ανάλογα τα γούστα σας!
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλάτι και τα ασπράδια των αυγών και ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ τους κρόκους που θα τους χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε τα απράδια σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να δούμε να γίνονται ένα άφρος, σαν σαντιγύ. Όταν φτάσουν σε αυτή τη σύσταση, κλείνουμε το μίξερ και τα αφήνουμε στην άκρη.
2. Στο μπολ με τους κρόκους ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το γάλα. Αν θέλουμε να βάλουμε κανέλα ή τζίντζερ σε σκόνη, το βάζουμε τώρα. Με το μίξερ από τα ασπράδια, χτυπάμε αυτά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αφράτα ασπράδια που χτυπήσαμε πριν, στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και με μια κουτάλα ανακατεύουμε πολύ σιγά και απαλά, ίσα ίσα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. 
4. Σε ένα τηγανάκι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) ρίχνουμε 1 κουτ. σούπας λάδι και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για να ζεσταθεί. Γενικά είναι πολύ σημαντικός κανόνας να έχουμε υπομονή και να ψήσουμε τα pancakes σε μέτρια φωτιά. 
5. Με μια βαθιά κουτάλα (αυτή που σερβίρουμε σούπα για παράδειγμα) ρίχνουμε απαλά, στη μέση του τηγανιού, λίγο από το μείγμα των pancakes και το αφήνουμε μέχρι να έρθει η στιγμή να το γυρίσουμε από την άλλη μεριά. Ξέρουμε ότι ήρθε η ώρα να το γυρίσουμε όταν δούμε στην επιφάνεια του pancake μικρές τρυπούλες. Τότε με ένα πηρούνι ή μια σπάτουλα αναποδογυρίζουμε το pancake και ψήνουμε για περίπου 1-1,5 λεπτό. Μετά το ένα λεπτό, τσεκάρετε με τη σπάτουλα να δείτε αν είναι ψημένο.
6. Βγάζουμε τα pancakes από το τηγανάκι και τα βάζουμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι από το τηγάνι.
7. Σερβίρουμε με κομμένα φρούτα, μέλι και άχνη ζάχαρη!! Bon apettit :)




Αυτή ήταν η συνταγή για τα πανεύκολα, αυθεντικά, αμερικάνικα pancakes! Η βασική διαφορά αυτής της συνταγής με τις περισσότερες που κυκλοφορούν, είναι ότι χτυπάμε τα αυγά χωριστά και στη συνέχεια τα ενσωματώνουμε στο υπόλοιπο μείγμα. Πείτε μου στα σχόλια πως σας φάνηκε αυτή η συνταγή και αν θέλετε να τη δοκιμάσετε! Πάντως αν φτιάξετε και εσείς pancakes με αυτή τη συνταγή θα χαρώ να δω φωτογραφία τους, ανεβάζοντας τη στο Instagram και κάνοντας με tag στη φωτογραφία σας (Username: @ilianaa_mac)! Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Θα την κανω το σαββατοκυριακο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πεντανοστιμες φαίνονται!!!Θα τις προτιμήσω με μερεντα και σαντιγι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Go for it, θα είναι τέλειος συνδυασμός!! Όταν τις φτιάξεις, πες μου πως σου φάνηκαν <3 Πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή