Baking the best banana bread | Recipe

3/05/2016 10:26:00 μ.μ.

Άλλη μια Κυριακή σήμερα (από τις αγαπημένες μου μέρες...<3 ) και σήμερα έχουμε ακόμη μια υπέροχη, πολύ εύκολη, πεντανόστιμη & ιδανική για πρωινό συνταγή! Για να μην πολυλογώ, ας μπούμε κατευθείαν στο θέμα: Σήμερα ψήνουμε ζεστό banana bread (ελληνιστί μπανανόψωμο)! Είναι πολύ γνωστό αμερικάνικο γλυκό ψωμί (είναι κάτι ανάμεσα σε κέικ και ψωμί) και αν ''κυκλοφορείτε'' στα λημέρια του Pinterest & του Youtube, όλο και κάπου θα έχετε πετύχει αυτό το γλυκό. Αυτή είναι μια από τις συνταγές που την φτιάχνω καιρό αλλά δεν είχα σκεφτεί να την ανεβάσω στο blog για να τη μάθουν και άλλοι....μέχρι σήμερα! Όπως θα δείτε και μόνοι σας είναι πολύ εύκολη συνταγή, γρήγορη στην παρασκευή και φυσικά, αν σας αρέσουν οι μπανάνες, θα ξετρελαθείτε με τη γεύση! Εμένα μου αρέσει πολύ γιατί είναι από τις συνταγές που δε θέλουν μίξερ, άλλα μηχανήματα και δυσεύρετα υλικά. Πάμε όμως να ξεκινήσουμε για δείτε και μόνοι σας...;;


Υλικά:
  • 110 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 190 γραμ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 240 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 και 1/4 κουτ. γλυκού baking powder
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 βανιλίνη (βανίλια σε σκόνη δηλαδή)
  • 3 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες
Notes:
1. Η συνταγή δεν απαιτεί μίξερ, μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα με ένα μπολ και μια ξύλινη κουτάλα. Αν θέλετε όμως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο μίξερ.
2. Για το banana bread χρειαζόμαστε πολύ ώριμες μπανάνες. Όσο πιο μαυρισμένες είναι, τόσο το καλύτερο, γιατί θα δώσουν τρομερά αρώματα στο ψωμί. Ακόμα και εντελώς μαύρες μπανάνες να έχετε, μας κάνουν. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος που μου αρέσει πολύ αυτή η συνταγή γιατί μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις μπανάνες, που σε κάθε άλλη περίπτωση, θα τις πετάγατε στα σκουπίδια!
3. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα καρύδια, σταφίδες, ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας!
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να ενωθεί καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη και να έχουμε μια μαλακή κρέμα.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπολ ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια σε σκόνη, ανακατεύοντας καλά.
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τα υλικά μεταξύ τους.
4. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με το βούτυρο και τα αυγά. Με την κουτάλα ανακατεύομε απαλά το μείγμα, μέχρι να γίνει λείο και να έχει ομογενοποιηθεί το μείγμα του αλευριού. Ανακατεύομε ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν, δεν θέλει πολύ ώρα ανακάτεμα.
5. Σε ένα τρίτο μπολάκι βάζουμε τις μπανάνες και με ένα πιρούνι τις πολτοποιούμε. Καλύτερα να μην τις κάνετε ''λιώμα'', χυλό, αλλά να αφήσετε μερικά ολόκληρα κομματάκια μπανάνας γιατί στο τελικό αποτέλεσμα, σε κάθε κομμάτι θα έχετε μερικά ολόκληρα κομματάκια μπανάνας, θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη σε κάθε μπουκιά <3 Μόλις ετοιμάσουμε τις μπανάνες, τις ρίχνουμε στο μείγμα με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύομε ακόμα μια φορά ώστε να πάνε σε όλο το μείγμα οι μπανάνες.
6. Σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι/φόρμα ρίχνουμε το μείγμα του banana bread και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50 λεπτά. Ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του ψωμιού και βγαίνει καθαρή, χωρίς ζύμη πάνω.
7. Αφήνουμε να κρυώσει για λίγη ώρα, βγάζουμε από το ταψάκι/φόρμα και σερβίρουμε!! Breakfast is served..! :)





Αυτή ήταν η συνταγή για το καλύτερο banana bread (aka μπανανόψωμο)! Ευκολάκι,έτσι;; Δοκιμάστε το, είναι πραγματικά πεντανόστιμο (να φανταστείτε το έφτιαξα το πρωί και μέχρι το βράδυ είχε εξαφανιστεί..!!). Πείτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε και αν θα το δοκιμάσετε. Πάντως αν το φτιάξετε, θα χαρώ να δω φωτογραφία με τo μπανανόψωμο σας, στο Instagram, κάνοντας με tag στη φωτογραφία σας (username: @ilianaa_mac). Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά, πολλά φιλιά & καλό υπόλοιπο Κυριακής!!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Φαίνεται υπέροχη συνταγή & πολύ καλές οι φωτογραφίες σου!! :)

    Μαριάνθη, xo
    ||www.breathsndreams.com||

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε!! :) Πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή