Baking delicious brownies | Recipe

1/31/2016 07:18:00 π.μ.

Άλλη μια Κυριακή, άλλη μια συνταγή εδώ στο blog..! Δεν ξέρω, ίσως το καθιερώσουμε και κάθε Κυριακή πρωί να ανεβάζω κάποια συνταγή, πως σας φαίνεται;; Εμένα πάντως μου αρέσει ο συνδυασμός Κυριακή-συνταγή, γιατί πάντα τις Κυριακές είναι πιο ωραίο να μαγειρεύεις, έχεις πιο πολύ χρόνο και μαζεύεται όλη η οικογένεια γύρω από το τραπέζι! Η σημερινή συνταγή λοιπόν είναι κάτι πολύ εύκολο, γευστικότατο και σίγουρα θα το ευχαριστηθούν όλοι. Όπως βλέπετε από το τίτλο, φυσικά μιλάμε για τα brownies, κάτι που είναι σίγουρο ότι θα αρέσει σε όλους μιας και έχει σοκολάτα (και σε ποιόν δεν αρέσει η σοκολάτα;!). Νομίζω είναι ιδανικό συνοδευτικό μιας κούπας με ζεστό καφέ, αλλά γενικά είναι τέλειο πρωινό (αν έχεις σοκολάτα για πρωινό, δεν θέλεις κάτι παραπάνω!). Αφού τα είπαμε όλα, πάμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή...:
Υλικα:
  • 1 σοκολάτα γάλακτος
  • 56 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 60 ml γάλα (χλιαρό)
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 βανίλια σε σκόνη (βανιλίνη)
  • 70 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1/2 κουτ. γλυκού baking powder
  • 2 πρέζες αλάτι (θα αναδείξει τη σοκολάτα)
  • 1 πρέζα κανέλα (προαιρετικά, αλλά επίσης θα αναδείξει τη γεύση της σοκολάτας)
  • ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Notes:
1. Για αυτή την ποσότητα είναι καλό να ψήσετε τα brownies σε ένα πολύ μικρό ταψάκι, γιατί το μείγμα δεν θα είναι πολύ και επίσης μην περιμένετε να φουσκώσουν πολύ, όπως το κέικ. Οπότε μικρό ταψάκι, αλλιώς θα μας βγει πολύ λεπτό!
2. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα στα brownies ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους ή κομματάκια σοκολάτας.
3. Όταν κόψετε τη λαδόκολλα για να τη βάλετε στο ταψάκι που θα ψήσετε τα brownies, μην την κόψετε ακριβώς όσο είναι το ταψάκι. Καλό είναι να αφήσετε λίγη παραπάνω ειδικά στα πλαϊνά του ταψιού, γιατί όταν θα πρέπει να βγάλουμε τα brownies από το ταψάκι, απλά θα πιάσουμε τη λαδόκολλα που εξέχει, θα τη σηκώσουμε και θα βγάλουμε τα brownies χωρίς να φοβόμαστε μην σπάσουν!
Εκτέλεση:
1. Σε μπεν μαρί (δηλαδή έχουμε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και πάνω στην κατσαρόλα βάζουμε ένα μπολάκι που να αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες και εκεί λιώνουμε τη σοκολάτα. Προσέχουμε το μπολάκι να μην ακουμπάει στο νερό) λιώνουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας συχνά με ένα κουταλάκι. Μόλις λιώσει, αφήνουμε το μπολάκι στην άκρη για να κρυώσει ελαφρώς η σοκολάτα.
2. Σε ένα άλλο μπολάκι ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το κακάο σε σκόνη, το αλάτι και την κανέλα. Με ένα κουταλάκι ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε στην άκρη.
3. Σε ένα τρίτο μεγάλο μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και με μια ξύλινη κουτάλα χτυπάμε καλά για να ενωθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και χτυπάμε ξανά.
4. Στη συνέχεια ρίχνουμε ρίχνουμε το γάλα, το μέλι, τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
5. Σειρά έχει η λιωμένη σοκολάτα...Τη ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ και χτυπάμε γρήγορα και πολύ καλά μέχρι να ενωθεί με το υπόλοιπο μείγμα.
6. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει ένα λείο μείγμα.
7. Σε ένα ταψάκι βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα των brownies. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C  για περίπου 30 λεπτά. Ξέρουμε ότι έχει ψηθεί όταν βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των brownies και βγαίνει χωρίς υπολείμματα ωμής ζύμης.
8. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
9. Τέλος το βγάζουμε από τη λαδόκολλα, το κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομματάκια και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη... είναι έτοιμα προς κατανάλωση, bon apettit!








Αυτή ήταν και η σημερινή Κυριακάτικη συνταγή! Πώς σας φάνηκε;; Πάντως αν τα φτιάξετε με αυτή τη συνταγή, θα δείτε και εσείς ότι είναι σοκολατένια, γλυκά, ζουμερά αλλά καθόλου λιγοτικά! Θέλετε να καθιερώσουμε ότι κάθε Κυριακή θα έχουμε post με συνταγή;; Πείτε μου στα σχόλια αλλά επίσης πείτε μου αν σας άρεσε η συνταγή, αν σας φάνηκε εύκολη και αν θα τη φτιάξετε! Αν φτιάξετε και εσείς brownies με αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω τις δημιουργίες σας σε φωτογραφία στο Instagram, κάνοντας με tag στη φωτογραφία (username: @ilianaa_mac ). Αν δεν έχετε Instagram, μπορείτε να ποστάρετε τη φωτογραφία στη σελίδα του blog στo Facebook ( The girly Bible ). Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

1 σχόλια