Baking cinnamon roll cookies | Recipe

1/13/2016 11:49:00 π.μ.

Σήμερα έχουμε την πρώτη συνταγή του χρόνου και θέλω να σας δείξω κάτι που περίμενα πολύ καιρό, αλλά λόγω του Blogmas και των υπόλοιπων γιορτινών posts, δεν έβρισκα ευκαιρία. Σας έχω δείξει στο παρελθόν συνταγή για το πως να φτιάξετε τα αγαπημένα μου ρολάκια κανέλας, δείτε εδώ στη συνταγή. Όταν λοιπόν πέτυχα στο internet συνταγή για ρολάκια κανέλας σε μορφή μπισκότου, ενθουσιάστηκα. Αγόρασα τα υλικά, άναψα τους φούρνους και ξεκίνησα. Η αλήθεια είναι ότι μόλις είδα τη συνταγή, δεν ήξερα τι αποτέλεσμα να περιμένω, μου φαινόταν περίεργο από ψωμάκι με κανέλα, να γίνει μπισκότο. Επίσης πάνω κάτω η συνταγή είναι ίδια με τα ψωμάκια κανέλας. Πάντως το αποτέλεσμα ήταν θεϊκό. Η γεύση είναι ακριβώς ίδια με τα κλασσικά ρολά, απλώς είναι σε μορφή ενός μεγάλου, μαλακού μπισκότου! Είναι πραγματικά πολύ ωραία, πάμε όμως να δούμε τη συνταγή για να τα φτιάξετε και εσείς...:
Υλικά:
(Για τα μπισκότα)
  • 260 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • μισό κουτ. γλυκού baking powder
  • 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 170 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια σε σκόνη
(Για τη γέμιση κανέλας - ζάχαρης)
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο (λιωμένο)
  • 85 γραμ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
(Για το γλάσσο)
  • 100 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας γάλα
Notes: 
1. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μέσα και μερικά, μικρά κομματάκια σοκολάτας, είμαι σίγουρη ότι θα είναι εξ' ίσου ωραία!
2. Φάτε τα όσο είναι ακόμα ζεστά....θα με θυμηθείτε!!
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και το αφήνουμε στην άκρη.
2. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό, τη βανίλια και συνεχίζουμε καλά το χτύπημα.
3. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα με το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μόλις γίνει αυτό, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το υπόλοιπο μείγμα αλευριού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πάρει τη μορφή ζύμης.
4. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια πλαστική, διάφανη μεμβράνη ή αν δεν έχουμε, τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα. Τη βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο για να ξεκουραστεί.
5. Μόλις περάσει 1 ώρα, σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με ένα πλάστη. Θέλουμε να έχει πάχος περίπου 1 εκατοστό.
6. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη και την κανέλα. Ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε αυτό το μείγμα πάνω στην επιφάνεια της ζύμης, προσέχοντας όμως να μην καλύψουμε όλη την επιφάνεια, θέλουμε το περίγραμμα (οι άκρες) της ζύμης να είναι καθαρές  έτσι ώστε να κολλήσει το ζυμαράκι και να μείνει στο σχήμα που θέλουμε.
7. Ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε το ρολό μας...Ξεκινάμε να τυλίγουμε σφικτά τη ζύμη από τη μία πλευρά στην άλλη, φανταστείτε σαν να τυλίγετε χαλί για να γίνει ρολό.
8. Αφού ετοιμάσουμε το ρολό, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε για ακόμα 30 λεπτά να ξεκουραστεί. 
9. Αφού περάσουν τα 30 λεπτά, με ένα μαχαίρι κόβουμε το ρολό σε ίσα κομμάτια (περίπου 1 εκατοστό το κάθε κομμάτι), και τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, φροντίζοντας να έχουν λίγη απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα ''ανοίξουν'' ελαφρώς στο ψήσιμο.
10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά. 
11. Όσο ψήνονται ας φτιάξουμε το γλάσσο...Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το γάλα και την άχνη ζάχαρη και με ένα αυγοδάρτη ή ένα πιρούνι, χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
12. Μόλις τα μπισκότα βγουν από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά και μετά ρίχνουμε από πάνω το γλάσσο! Και είναι έτοιμα προς κατανάλωση..!!



Αυτή ήταν η συνταγή για αυτά τα ωραία, μαλακά μπισκότα κανέλας! Σίγουρα είναι κάτι διαφορετικό, προτείνω να το δοκιμάσετε! Ελπίζω να σας αρέσει αυτή η συνταγή, πείτε μου στα σχόλια αν θα τη φτιάξετε! Πάντως αν τη φτιάξετε, θα χαρώ να δω φωτογραφία με τις δημιουργίες σας στο Instagram, κάνοντας με tag στη φωτογραφία (username: @ilianaa_mac), θα χαρώ να δω τι φτιάξατε! Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

0 σχόλια