The Christmas Tag | Blogmas 2015

12/15/2015 10:23:00 μ.μ.

Hello..! Για το σημερινό Blogmas post σκέφτηκα να κάνουμε ένα Χριστουγεννιάτικο tag με ερωτήσεις που βρήκα στο internet. Γενικά μου αρέσει να απαντάω σε ερωτηματολόγια, οπότε ερωτήσεις σχετικά με την πιο αγαπημένη μου γιορτή, είναι ένας τέλειος συνδυασμός!! Νας σας πω επίσης ότι έχω μαζέψει ερωτήσεις από διάφορα tags που κυκλοφορούν, τις έχω συνδυάσει και μεταφράσει, και έτσι έχουμε ένα εντελώς καινούργιο ερωτηματολόγιο! Η αλήθεια είναι ότι συνήθως στα tags λένε ότι οι κανόνες είναι να καλέσεις κάποια άτομα για να το κάνουν ή να προσθέσεις μερικές δικές σου ερωτήσεις, κλπ..Αλλά επειδή βαριέμαι να το κάνω αυτό, το απαντάω εγώ και μετά όποιος θέλει να το κάνει και αυτός στο blog του...ελεύθερα!! Πάμε να ξεκινήσουμε...!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
1) Ποιά είναι η αγαπημένη σου Χριστουγεννιάτικη ταινία;; : Είναι λιγάκι δύσκολο γιατί είναι πολλές...αλλά η πιο αγαπημένη μου, από τις παιδικές ταινίες, είναι το ''Πολικό Εξπρες'' γιατί νομίζω ότι είναι η πιο καλοφτιαγμένη Χριστουγεννιάτικη παιδική ταινία,όσο αφορά τα τεχνικά θέματα (εφέ, μουσική) αλλά και ως σενάριο. Από τις οικογενειακές όμως ταινίες, σίγουρα θα πω το ''Elf'' (Το Ξωτικό)!! Την ανακάλυψα μόλις 1-2 χρόνια πριν, αλλά από τότε την βλέπω συνέχεια! Σε αυτά τα 2 χρόνια, την έχω δει πάντω από 15 φορές..!! Είναι από τις καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες!! Αν θέλετε να δείτε ποιές άλλες Χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι οι αγαπημένες μου, μπείτε σε αυτό το post.
2) Προτιμάς να μένεις με τις πυτζάμες σου τη μέρα των Χριστουγέννων ή να ντύνεσαι επίσημα;; : Σίγουρα το πρωί των Χριστουγέννων μένω με τις πυτζάμες μου για να νιώθω άνετα και ζεστά, αλλά προς το μεσημεράκι θέλω να φοράω κάτι πιο καλό (έστω και ένα απλό πουλοβεράκι, απλά να μην είμαι με τις πυτζάμες!)

3) Έχεις φτιάξει ποτέ gingerbread house (μπισκοτόσπιτο);; : ...Αυτή είναι μια αστεία ιστορία (#not). Επιχείρησα να φτιάξω φέτος, αφού είχα βρει στα Tiger ένα κουτί που είχε έτοιμα τα κομμάτια και εσύ απλά τα ένωνες με ένα γλάσσο που έπρεπε να φτιάξεις και μετά διακοσμούσες το σπιτάκι με ζαχαρωτά. Χαχαχα, όμως όοοοοχι, πραγματικά ότι μπορούσε να πάει στραβά, πήγε. Άνοιξα το κουτί και μέσα ήταν σπασμένα αρκετά κομμάτια από το σπιτάκι, παρόλα αυτά προσπάθησα να τα κολλήσω για να το φτιάξω. Και εκεί που όλα, με δυσκολία, έβαιναν καλώς, και είχα βάλει γλάσσο σε όλα τα κομμάτια του σπιτιού και το κράταγα απο όλες τις μεριές μέχρι να στεγνώσει, ξαφνικά...πέφτει. Ενώ το κράταγα. Απαλά. Και έπεσε. Και μου την έδωσε. Και το πέταξα στα σκουπίδια. Καλά Χριστούγεννα.

4) Αγαπημένο γιορτινό φαγητό & γλυκό;; : Αγαπημένο μου γιορτινό φαγητό είναι αυτό που φτιάχνει η μαμά μου τα τελευταία χρόνια, χοιρινό με δαμάσκηνα και ρύζι. Δεν έχω καλύτερο!! Πρώτη φορά το είχε φτιάξει μια Πρωτοχρονιά και από τότε μου θυμίζει γιορτές, ακόμα και αν το φτιάχνει όλο το χρόνο. Μιας και το αναφέραμε, έχετε το νου σας γιατί σε ένα από τα επόμενα Blogmas posts, έρχεται η συνταγή για αυτό το φαγητό..! ;) Τώρα από γλυκά ένα θα σας πω: πουλάω και τη ψυχή μου για τους κουραμπιέδες. Τέλος.

5)Ποιό είναι το ρόφημα/ποτό που προτιμάς τις γιορτές;; : Από ρόφημα ΣΙΓΟΥΡΑ προτιμάω τη ζεστή σοκολάτα, δεν το διαπραγματεύομαι. Το πότο που πίνω πιο πολύ στις γιορτές τα τελευταία 1-2 χρόνια, είναι το κόκκινο γλυκό κρασί (δεν ξέρω πως λέγεται κανονικά). Αα, και η ζεστή σαγκρία μου αρέσει πολύ και μου θυμίζει γιορτές επειδή με ζεσταίνει και με χαλαρώνει :)

6)Αγαπημένο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι;; : Μπορώ να πω όλο το Χριστουγεννιάτικο cd του Michael Buble;; Βασικά είναι πάρααααα πολλά, μέσα σε αυτά είναι και το ''Shake up Christmas'' από Train, αλλά έχω πάρα πολλά αγαπημένα, δείτε τα σε αυτό το post.
7) Έχεις φτιάξει ποτέ χιονάνθρωπο;; : Ναι, εκείνες τις εποχές που έριχνε χιονάκι στην Αθήνα. Βασικά έχω φτιαξεί αρκετούς χιονάνθρωπους, αλλά ποτέ δεν ήταν σαν αυτούς τους ωραίους που φτιάχναν στις ταινίες. Πάντα ήταν κάπως έτσι...: 
(Εγώ, ο μπαμπάς μου, ο αδερφός μου και ο αποτυχημένος χιονάνθρωπος.)
8) Τι είναι πιο σημαντικό για εσένα στα Χριστούγεννα;; : Τα Χριστούγεννα από μόνα τους συμβολίζουν την αγάπη και την ευτυχία, και αυτό είναι που μου αρέσει. Μου αρέσει που ο περισσότερος κόσμος είναι πιο χαρούμενος εκείνες τις μέρες και πιο ευγενικός. Βασικά όλο το χρόνο θα έπρεπε να είμαστε έτσι, αλλά ακόμα και αυτές οι λίγες μέρες είναι καλό που υπάρχουν. Μου αρέσει που μαζεύονται οι οικογένειες να φάνε μαζί, να μιλήσουν και γενικά να επικοινωνήσουν ουσιαστικά, όχι βεβιασμένα όπως όλες τις άλλες μέρες. Φυσικά μην ξεχνάμε τα δώρα, που κακώς θεωρούμε ότι δεν είναι εποχές για να ξεδεύεις λεφτά σε τέτοια πράγματα. Δεν είναι ανάγκη να ξοδέψεις ένα κάρο λεφτά για να ευχαριστήσεις την οικογένεια σου. Ακόμα και το πιο ''φτηνό'' πράγμα του κόσμου, μπορεί να είναι ένα καλό δώρο, αν το δίνεις με την ψυχή σου σε άτομα που αγαπάς. Ακόμα και μια ευχητήρια κάρτα να φτιάξεις και τη δώσεις, είναι κάτι, είναι μια κίνηση αγάπης. Δείχνεις στον άλλον ότι είναι σημαντικός, εφόσον τον σκέφτηκες και αφιέρωσες λίγο από το χρόνο σου για να του δώσεις κάτι που θα τον ευχαριστήσει. Πάνω απ' όλα η κίνηση μετράει. Σε γενικές γραμμές αυτά μου αρέσουν στα Χριστούγεννα. Βέβαια παρόλο που είναι από τις πιο χαρμόσυνες γιορτές που υπάρχουν, εμένα μου προκαλούν ταυτόχρονα και μια μικρή κατάθλιψη, αλλά δεν θα επεκταθώ, μην σαν μαυρίσω την ψυχή. 

9) Έχεις κάποιο Χριστουγεννιάτικο έθιμο με την οικογένεια σου;; : Εμ. όχι, δεν νομίζω. Βασικά μπορεί να είχαμε κάτι πιο παλία και να μην το θυμάμαι τώρα. Αλλά μάλλον όχι.

10) Κάποια αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση;; : Χμ, θυμάμαι κάτι αλλά δεν έγινε Χριστούγεννα, έγινε Πρωτοχρονιά...τέλος πάντων, θα σας το πω. Κάποια Παραμονή Πρωτοχρονιάς, όταν ήμουν πιο μικρή, θα πηγαίναμε οικογενειακώς στο σπίτι του θείου μου για να αλλάξουμε εκεί το χρόνο. Πριν φύγουμε όμως, είχα αφήσει στο τραπεζάκι του σαλονιού ένα ποτήρι γάλα, μελομακάρονα και κουραμπιέδες ''για να φάει ο Άγιος Βασίλης'' :P Τα άφησα λοιπόν και κατέβηκα με τον μπαμπά μου για να πάμε στο αμάξι όσο η μαμά μου θα έμενε να κλείσει καλά το σπίτι. Όταν γυρίσαμε το βράδυ, είδα ότι έλειπε το μισό γάλα και κάποια μελομακάρονα...δεν φαντάζεστε τη χαρά που πήρα όσο σκεφτόμουν ότι έκατσε ο Άγιος Βασίλης στο σπίτι μας να ξεκουραστεί και να φάει αυτά που του είχα ετοιμάσει!! Φυσικά όταν βρεθήκαμε με τα ξαδέρφια μου τους είπα τι είχε γίνει και μου λέγαν ''δεν γίνεται, αποκλείεται'' και τους έλεγα ''μα έλειπε το γαλά και τα μελομακάρονα!!'' χαχα :) Βέβαια μετά από λίγα χρόνια, κατάλαβα γιατί η μαμά μου είχε μείνει πίσω ''για να κλειδώσει καλα το σπίτι''! Σε γενικές γραμμές πάντως, θυμάμαι ότι κάθε χρόνο περνάγαμε τις γιορτές ή στο σπίτι του θείου μου ή κάναμε τραπέζι στο δικό μας σπίτι...και εμένα ήταν η καλύτερη μου που θα ήμουν συνέχεια με τα ξαδέρφια μου και θα παίζαμε! Οπότε όοολα τα Χριστούγεννα, ήταν ωραία :)
(Εγώ και τα ξαδέρφια μου όταν ήμασταν πολύ, πολύ μικρά!)
Αυτές ήταν λοιπόν οι Χριστουγεννιάτικες ερωτήσεις! Τελικά αυτό το tag μου άρεσε πιο πολύ απ' ότι περίμενα, μου θύμισε πράγματα και καταστάσεις που είχα ξεχάσει :) Αν θέλετε να το απαντήσετε κι εσείς στο δικό σας blog...ελεύθερα! Α και αν το απαντήσετε, στείλτε μου links για να μπω να διαβάσω τις δικές σας απαντήσεις! Πείτε μου στα σχόλια μια δική σας αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ανάμνηση, θα χαρώ να τη διαβάσω! Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο Blogmas post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Φιλάκια!!!Καλές Γιορτές!!!
    Αθανασία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γειά! Έκανα και γω το Christmas tag και θα χαιρόμουν πολύ αν του έριχνες μια ματιά :)
    http://greekgrils.blogspot.gr/2015/12/the-christmas-tag.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τέλεια, μπαίνω να δω απαντήσεις! Ευχαριστώ που μου το είπες, πολλά φιλιά και καλές γιορτές!! xx

      Διαγραφή