Orange flavored hot chocolate | Blogmas 2015

12/04/2015 06:59:00 π.μ.

Heello, it's me (εμφανείς επιρροές από Adele, πρέπει να σταματήσω να το ακούω). Η κλασσική ζεστή σοκολάτα ρόφημα είναι σήμα κατατεθέν του χειμώνα, δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην πίνει ζεστή σοκολάτα. Πόσοι όμως έχετε δοκιμάσει ζεστή σοκολάτα με γεύση πορτοκάλι;; Ακούγεται περίεργος συνδυασμός για ρόφημα, έτσι;; Τα ίδια έλεγα και εγώ και ποτέ δεν την είχα δοκιμάσει, παρόλο που μ' αρέσει η σοκολάτα αλλά και το πορτοκάλι. Αυτός ο συνδυασμός μου φαινόταν πολύ περίεργος για τα γούστα μου, οπότε έμενα στην απλή σοκολάτα. Πριν λίγες μέρες όμως το πήρα απόφαση να κάνω μια απόπειρα να τη φτιάξω μόνη μου για να τη δοκιμάσω να μου φύγει και η περιέργεια. Είχα λοιπόν όλα τα υλικά και ξεκίνησα ''προς το άγνωστο, με βάρκα την ελπίδα'' που λένε. Μόλις ήρθε η στιγμή της δοκιμής κόμπιασα λιγάκι αλλά στην πρώτη γουλιά κατάλαβα πόσο άδικο είχα τόσο καιρό. Δεν περίμενα με τίποτα τέτοια γεύση, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη (και δεν το λέω μόνο εγώ, αλλά και όποιος τη δοκίμασε..). Αρχικά σου έρχεται η κλασσική (και αγαπημένη) γεύση της σοκολάτας αλλά μετά από λίγο έρχεται μια φρεσκάδα από το πορτοκάλι. Σε καμία περίπτωση το πορτοκάλι δεν υπερκαλύπτει τη γεύση της σοκολάτας, απλώς της προσθέτει μια διαφορετική νότα! Σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε, σας εγγυώμαι ότι είναι κάτι πολύ διαφορετικό και ωραίο. Αν θυμάστε στα περσινά Blogmas posts σας είχα δείξει τη συνταγή για να φτιάξετε την τέλεια σοκολάτα, σαν αυτή που φτιάχνουν στις καφετέριες. Είναι πάνω - κάτω η ίδια συνταγή, με μερικές ακόμα προσθήκες...Πάμε να δούμε αναλυτικά;;
Υλικά:
(Για μια κούπα σοκολάτα ρόφημα)
  • Γάλα (πλήρες κατά προτίμηση, για πιο πλούσια γεύση)
  • μισή μπάρα σοκολάτας γάλακτος
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλατος
  • 3 κουτ. σούπας κακάο σε σκόνη
Notes:
1. Μπορείτε να αυξήσετε ή να μειώσετε τη σοκολάτα και το κακάο σε σκόνη, αναλόγως το πόσο ''ισχυρή'' θέλετε τη γεύση της σοκολάτας στο γάλα. Οι ποσότητες που σας έχω δώσει είναι για μια μέση κατάσταση -ούτε υπερισχύει η σοκολάτα, ούτε το γάλα-. 
2. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τις γεύσεις, κάνοντας μικρές αλλαγές, όπως να τη φτιάξετε με λευκή σοκολάτα ή σοκολάτα υγείας, είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα είναι πολύ ενδιαφέρον!!
Εκτέλεση:
1. Γεμίζουμε με γάλα την κούπα στην οποία θα πιούμε τη σοκολάτα. Ρίχνουμε το γάλα και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και το βάζουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να βγάζει ατμούς. Προσοχή: σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να αρχίσει να βράζει το γάλα γιατί υπάρχει περίπτωση να μας καεί. Ανακατεύουμε συχνά με ένα κουτάλι για να μην κολλήσει το γάλα.
2. Μόλις αρχίσει να βγάζει ατμούς, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και ανακατεύουμε. Εφόσον έχει λιώσει η σοκολάτα και έχει ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά, αφήνουμε το γάλα στη φωτιά για περίπου 1 λεπτό, ανακατεύοντας συχνά, έτσι ώστε να προλάβει το πορτοκάλι να αφήσει τα αρώματα του.
3. Τέλος, βγάζουμε από το κατσαρολάκι τις φλούδες του πορτοκαλιού και σερβίρουμε τη σοκολάτα στην κούπα μας! Καλή απόλαυση!! :) 


Ορίστε, σε μόλις 3 απλά βήματα και περίπου 5 λεπτά διαδικασία, έχετε ζεστή σοκολάτα ρόφημα με γεύση πορτοκάλι! Αν τη δοκιμάσετε θα δείτε ότι σαν υφή και γεύση διαφέρει κατά πολύ από το απλό ''γάλα με κακάο''. Απλά δοκιμάστε την και θα με θυμηθείτε. Αυτά από εμένα και το 2o Blogmas post για φέτος! Ελπίζω να σας άρεσε το σημερινό θέμα που είχα να σας δείξω! Πείτε μου στα σχόλια πως σας φάνηκε και αν σκοπεύετε να τη δοκιμάσετε και εσείς στο σπίτι!! Εμείς θα τα πούμε σε 2-3 μέρες, στο επόμενο Blogmas post! Μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

0 σχόλια