Christmas party makeup tutorial | Blogmas 2015

12/23/2015 04:57:00 π.μ.

Γεια σας! Σήμερα έχουμε το τελευταίο Blogmas post για φέτος και έχω ανάμεικτα συναισθήματα, στενοχωριέμαι λίγο που φτάσανε στο τέλος, αλλά θα σας μιλήσω για αυτό στο επόμενο post. Μιας και είμαστε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν τα Χριστούγεννα, σκέφτηκα να σας δείξω ένα makeup look που μπορείτε να κάνετε αν πάτε σε κάποιο Χριστουγεννιάτικο party ή δείπνο. Όταν λοιπόν σκεφτόμουν διάφορα looks για αυτή την περίσταση είπα στον εαυτό μου: Χριστούγεννα χωρίς κόκκινο κραγιόν δεν γίνονται. Οπότε κατέληξα σε ένα look με σκούρα κόκκινα, ζουμερά χείλη και πιο minimal μακιγιάζ στα μάτια. Νομίζω είναι ένας κλασσικός συνδυασμός που το επιλέγουν πολλές κοπέλες στις εξόδους τους τώρα στις γιορτές. Αν πάλι δεν σας ικανοποιεί αυτός ο συνδυασμός, κάντε υπομονή γιατί σε λίγες μέρες θα ανέβει makeup tutorial με smokey eyes και nude χείλη (το ακριβώς αντίθετο από το σημερινό look δηλαδή!). Πάμε να ξεκινήσουμε;;

ΒΗΜΑΤΑ:
  • Έχω βάλει ενυδατική προσώπου και έχω ήδη κάνει τη βάση για το μακιγιάζ μου. Χρησιμοποίησα τη BB cream της Maybelline και την άπλωσα με ένα σφουγγαράκι για makeup. Στη συνέχεια έβαλα το concealer ''Wake me up'' της Rimmel London κάτω από τα μάτια και σε όλο το κινητό βλέφαρο για να σταθούν πιο πολλές ώρες οι σκιές. Στα ενεργά σπυράκια και στα σημάδια έβαλα το concealer της Oriflame που έχει παράλληλα και φαρμακευτική δράση. Σειρά έχει η πούδρα ''Stay matte'' της Rimmel London (έβαλα μόνο κάτω από τα μάτια, στη ζώνη Τ και στο πηγούνι, δηλαδή στα σημεία που φεύγει πρώτα το makeup). Ολοκλήρωσα τη βάση με το bronzer και το ρουζ από Models Own.
  • Έχοντας κάνει αυτά, περνάμε στα μάτια...Με ένα πινελάκι παίρνουμε λίγο από το bronzer και το βάζουμε στην κόγχη του ματιού (ακριβώς κάτω από το κόκκαλο του φρυδιού) για να κάνουμε τα μάτι να φαίνεται ότι έχει βάθος. Με το ίδιο πινελάκι παίρνουμε μια πιο σκούρα καφέ σκιά (Glamorous No. 11) και τη βάζουμε στην εξωτερική γωνία του ματιού κάνοντας ελαφρό blending με τη σκιά της κόγχης.

  • Με ένα πινελάκι ή με το δάχτυλο μας (για μεγαλύτερη απόδοση της σκιάς στο μάτι) παίρνουμε λίγο τη σαμπανιζέ σκιά (W7 Lightly toasted palette: ''Happy'' eyeshadow) και βάζουμε σε όλο το κινητό βλέφαρο του ματιού. 
  • Συνεχίζουμε βάζοντας με ένα πινελάκι λίγο από τη σκούρα μοβ shimmery σκιά (W7 Lightly toasted palette: ''It's a dream'' eyeshadow) στην εξωτερική γωνία και κάνουμε ελαφρύ blending με τη σκιά του κινητού βλεφάρου, για να υπάρχει μια φυσική συνέχεια στα χρώματα και να μην φαίνεται που σταματάει η μια σκιά και που αρχίζει η άλλη.
  • Τέλος με ένα πινελάκι ή με το μικρό μας δάχτυλο παίρνουμε από την ανοιχτή κουφετί, shimmery σκιά (W7 Lightly toasted palette: ''Teddy Bear'' eyeshadow) και βάζουμε στην εσωτερική γωνία του ματιού για να ανοίξει το βλέμμα αλλά και στη μέση του κινητού βλεφάρου για να δώσει λάμψη και να μεγαλώσει το μάτι. 


  • Αν θέλουμε βάζουμε eyeliner (ξέρετε ότι δεν το έχω με το eyeliner αλλά έκανα μια προσπάθεια!). Αυτό που χρησιμοποίησα είναι το eyeliner pen από Essence.
  • Τέλος, βάζουμε μια στρώση mascara (''Get big lashes!'' mascara από Essence) και έχουμε τελειώσει με το μακιγιάζ των ματιών!

  • Τελευταία και καλύτερα έχουμε τα χείλη...Το κραγιόν που χρησιμοποίησα είναι από τα velvet matte της Golden Rose και είναι η αποχρωση No. 23. Με ένα πινελάκι ή ένα μολύβι χειλιών στην ίδια απόχρωση του κραγιόν, κάνουμε το περίγραμμα των χειλιών και στη συνέχεια με προσοχή περνάμε το κραγιόν μας. Αν είστε σίγουρες για τον εαυτό σας, παραλείψετε το μολύβι χειλιών ή το πινελάκι.
  • Για ένα πιο λαμπερό αποτέλεσμα, αποφάσισα να βάλω και ένα διάφανο lip gloss (Oriflame Very me pink me perfect ''Pink love'') στα χείλη. Αν και δεν φοράω σχεδόν ποτέ lip gloss, έκανα την ''επανάσταση'' και το αποτέλεσμα μου άρεσε αρκετά!


Αυτό ήταν λοιπόν το makeup tutorial που είχα να σας δείξω για το πως να πετύχετε αυτό το look για τις εξόδους σας τώρα τα Χριστούγεννα! Πως σας φάνηκε;; Πείτε μου στα σχόλια και επίσης πείτε μου πως σας φάνηκαν τα φετινά Blogmas και ποιό post σας άρεσε πιο πολύ!! :) Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post (ήμουν έτοιμη να γράψω ''Blogmas post'', η δύναμη της συνήθειας...!). Μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

2 σχόλια