Christmas nail art | Blogmas 2015

12/08/2015 12:41:00 π.μ.

Για το σημερινό post είμαι αρκετά χαρούμενη, γιατί θα σας δείξω κάποια πολύ γλυκούλια Χριστουγεννιάτικα σχέδια για τα νύχια! Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα σχέδια υπολόγιζα να σας τα δείξω από το περσινό Blogmas, αλλά δεν προλάβαινα καθόλου, οπότε φέτος ήρθε η σειρά τους, επιτέλους! Είναι πολύ όμορφα και γιορτινά, απλά να ξέρετε ότι είναι λίγο της υπομονής. Έχουν αρκετή λεπτομέρεια και θέλει λίγο χρόνο μέχρι να τα φτιάξετε. Για όσες κοπέλες σας φαίνεται ''too much'', μπορείτε να διαλέξετε ένα από αυτά τα σχέδια, να το κάνετε σε ένα νύχι σε κάθε χέρι, και στα υπόλοιπα να βάλετε ένα μονόχρωμο (γυαλιστερό, ματ, glittery) βερνίκι νυχιών. Με αυτό τον τρόπο δεν θα είναι υπερβολικά τα νύχια, αλλά θα έχουν και μια γιορτινή νότα! :) Δείτε πιο κάτω τα βήματα για κάθε σχεδιάκι και συνδυάσετε ανάλογα με τα γούστα σας! Πάμε να ξεκινήσουμε...;;

''GINGERBREAD MAN''
Θα χρειαστούμε:
  • Μπεζ βερνίκι ( Sixteen Cosmetics nail polish fast dry 60'' No. 414)
  • Μαύρο βερνίκι (Sixteen Cosmetics nail polish fast dry 60'' No. 408)
  • Άσπρο βερνίκι (Lovie nail polish No. 1)
  • Κόκκινο βερνίκι (Sixteen Cosmetics nail polish fast dry 60'' No. 442)
Πως το κάνουμε:
1. Περνάμε το μπεζ βερνίκι σε όλο το νύχι που θα κάνουμε το σχέδιο και περιμένουμε να στεγνώσει.
2. Σε ένα χαρτάκι βάζουμε μια σταγόνα από το άσπρο βερνίκι. Με μια οδοντογλυφίδα, παίρνουμε λίγο από το χρώμα και κάνουμε μια κυματιστή γραμμή προς το τέλος του νυχιού. 

3. Σε ένα άλλο σημείο του χαρτιού, ρίχνουμε μια σταγόνα από το μαύρο βερνίκι και με μια οδοντογλυφίδα κάνουμε 2 μικρές κουκκίδες, για τα ματάκια. Πάλι με το μαύρο βερνίκι και την οδοντογλυφίδα, σχεδιάζουμε, λίγο πιο κάτω από τα μάτια, ένα χαμόγελο.
4. Στις 2 άκρες από το στόμα του, με την άκρη του πινέλου ενός κόκκινου βερνικιού, κάνουμε 2 κουκκίδες, για τα μάγουλα του gingerbread man. 
5. Περιμένουμε να στεγνώσει και περνάμε το top coat!
''THE SNOWMAN & THE SCARF'': 
Θα χρειαστούμε:
  • Άσπρο βερνίκι (Lovie nail polish No. 1)
  • Κόκκινο βερνίκι (Sixteen Cosmetics nail polish fast dry 60'' No. 442)
  • Σκούρο πράσινο βερνίκι (Έχει σβηστεί η απόχρωση, αλλά είναι από Beauty line cosmetics)
  • Μαύρο βερνίκι (Sixteen Cosmetics nail polish fast dry 60'' No. 408)
Πως το κάνουμε:
1. Περνάμε το άσπρο βερνίκι σε όλο το νύχι που θα κάνουμε το σχέδιο και περιμένουμε να στεγνώσει.
2.Με την άκρη του πινέλου του κόκκινου βερνικιού κάνουμε μια καμπύλη, κοντά στην ''αρχή'' του νυχιού (δεν ξέρω πως λέγεται εκείνο το σημείο!) και μετά από κάτω 2 κάθετες καμπυλωτές γραμμές, γιατί υποτίθεται ότι το κασκόλ είναι περασμένο στο λαιμό του χιονάνθρωπου αλλά οι άκρες του κασκόλ κρέμονται. Περιμένουμε να στεγνώσει το σχέδιο.

3. Σε ένα χαρτάκι ρίχνουμε μια σταγόνα από το σκούρο πράσινο βερνίκι. Για να κάνουμε το κασκόλ με ρίγες, με μια οδοντογλυφίδα παίρνουμε λίγο από το χρώμα και κάνουμε μικρές οριζόντιες και κάθετες γραμμές σε όλο το κασκόλ. Αν δεν θέλετε ρίγες, μπορείτε να κάνετε πουα σχέδιο!
4. Πάλι με μια οδοντογλυφίδα και μαύρο βερνίκι αυτή τη φορά, κάνουμε 3 μικρές κουκκίδες για να κάνουμε τα κουμπάκια του χιονάνθρωπου.
5.Περιμένουμε να στεγνώσει και περνάμε το top coat!
''SANTA'S BELLY'': 
Θα χρειαστούμε:
  • Κόκκινο βερνίκι (Sixteen Cosmetics nail polish fast dry 60'' No. 442)
  • Μαύρο βερνίκι (Sixteen Cosmetics nail polish fast dry 60'' No. 408)
  • Άσπρο βερνίκι (Lovie nail polish No. 1)
  • Ασημί βερνίκι (Oriflame Very me nail art polish ''Silver Lining'')
Πως το κάνουμε:
1. Περνάμε το κόκκινο βερνίκι σε όλο το νύχι που θα κάνουμε το σχέδιο και περιμένουμε να στεγνώσει.
2. Σε ένα χαρτάκι ρίχνουμε μια σταγόνα από το μαύρο βερνίκι. Με μια οδοντογλυφίδα παίρνουμε λίγο από το βερνίκι και κάνουμε τρεις κουκκίδες στη μέση και κάθετα στο νύχι, για τα κουμπιά της στολής του Άι - Βασίλη.
3. Με την άκρη του πινέλου του μαύρου βερνικιού, κάνουμε μια μαύρη οριζόντια γραμμή, κάτω από την τελευταία κουκκίδα και περιμένουμε να στεγνώσει. Αυτή είναι η ζώνη της στολής του.
4. Στη μέση της ζώνης κάνουμε το περίγραμμα ενός τετραγώνου, με το ασημί βερνίκι, γιατί υποτίθεται ότι είναι αυτό που κουμπώνει η ζώνη του. Το βερνίκι που επέλεξα να το κάνω, είναι λεπτό κα ειδικό για τέτοιες λεπτομέρειες. Αν δεν έχετε, βάζετε σε ένα χαρτάκι λίγο από το ασημί βερνίκι και με μια οδοντογλυφίδα το σχεδιάζετε!
5. Τέλος με το άσπρο βερνίκι περνάμε την άκρη του νυχιού, έτσι ώστε να φαίνεται σαν την άκρη από ένα συννεφάκι. Δεν μπορώ να σας το εξηγήσω, αλλά στην πράξη είναι πολύ εύκολο!
6. Περιμένουμε να στεγνώσει το νύχι και περνάμε top coat!
''RUDOLF THE RED - NOSE REINDEER'':
Θα χρειαστούμε: 
  • Βερνίκι που χρησιμοποιούμε στο γαλλικό μανικιούρ ως βάση ή ένα οποιοδήποτε διακριτικό nude βερνίκι (Oriflame Giordani Gold nail polish ''Pearly nude'')
  • Καφέ βερνίκι (Oriflame More by Demi nail polish ''Daring brown'')
  • Μαύρο βερνίκι (Sixteen Cosmetics nail polish fast dry 60'' No. 408)
  • Άσπρο βερνίκι (Lovie nail polish No. 1)
  • Κόκκινο βερνίκι (Sixteen Cosmetics nail polish fast dry 60'' No. 442)
Πως το κάνουμε:
1. Περνάμε το nude βερνίκι σε όλο το νύχι που θα κάνουμε το σχέδιο. Η αλήθεια είναι ότι άμα θέλετε μπορείτε και να μην το βάλετε, απλά να έχετε το σχέδιο. Αλλά με ένα διακριτικό βερνίκι από κάτω, το σχέδιο θα γράψει καλύτερα. Περιμένουμε να στεγνώσει.
2.Με το καφέ βερνίκι κάνουμε ένα ημικύκλιο, περίπου μέχρι τη μέση του νυχιού. Υπολογίστε ότι θέλουμε λίγο χώρο και για τα κερατάκια του Rudolf. Εφόσον κάναμε το κεφάλι, με την άκρη του πινέλου του καφέ βερνίκου, σχεδιάζουμε στην κορυφή τα 2 αυτάκια, που είναι ελαφρώς τριγωνικά!

3. Σε ένα χαρτάκι ρίχνουμε λίγο από το μαύρο βερνίκι. Με μια οδοντογλυφίδα παίρνουμε το μαύρο και ξεκινάμε για να σχεδιάσουμε τα κερατάκια. Κάνουμε 2 κάθετες γραμμές που ξεκινάνε από την κορυφη του κεφαλιού του ταράνδου. Μετά κάνουμε διάφορες μικρές διακλαδώσεις στις βασικές γραμμές, έτσι ώστε να γίνουν σωστά τα κέρατα. 
4. Πάμε να κανουμε τώρα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του...Με την άκρη του πινέλου του άσπρου βερνικιού κάνουμε 2 κουκκίδες, για τα μάτια του ταράνδου Εφόσον στεγνώσει λίγο, με μια οδοντογλυφίδα και λίγο μαύρο βερνίκι, κάνουμε 1 μικρή κουκκίδα μέσα σε κάθε μάτι. 

5. Τέλος για τη μύτη του, με το κόκκινο βερνίκι κάντε ένα μικρό ημικύκλιο στις άκρες του νυχιού, για να φαίνεται σαν μυτούλα. Έτσι όπως βγήκε το σχέδιο, είναι σαν να μας κρυφοκοιτάζει ο ταρανδάκος χαχα :) 

6. Περιμένουμε να στεγνώσει και περνάμε top coat!
''PRECIOUS GIFT'':
Θα χρειαστούμε:
  • Κόκκινο βερνίκι (Sixteen Cosmetics nail polsih fast dry 60'' No. 442)
  • Ασημί βερνίκι (Oriflame Very me nail art polish ''Silver Lining'')
Πως το κάνουμε:
1. Περνάμε το κόκκινο βερνίκι σε όλο το νύχι που θα κάνουμε το σχέδιο. Περιμένουμε να στεγνώσει.
2. Με το ασημί βερνίκι κάνουμε 1 κάθετη και 1 οριζόντια γραμμή στο νύχι, σαν σταυρό. Έτσι έχουμε δημιουργήσει 4 τετραγωνάκια.
3. Σε ένα χαρτάκι ρίχνουμε λίγο από το ασημί βερνίκι και με μια οδοντογλυφίδα ξεκινάμε να δημιουργήσουμε το φιογκάκι του δώρου. Στα δυο πάνω τετραγωνάκια (που δημιουργήθηκαν από το σταυρό που σχεδιάσαμε πριν) θα κάνουμε στο καθένα ένα σχηματάκι, σαν μισή καρδιά φανταστείτε, για να φαίνεται σαν φιόγκος.
4. Πάλι με την οδοντογλυφίδα και το ασημί βερνίκι, στα δύο κάτω τετραγωνάκια θα κάνουμε 2 γραμμές για να φαίνεται σαν τις κορδέλες του φιόγκου, που πέφτουν απαλά πάνω στο δώρο.

5. Περιμένουμε να στεγνώσει το σχέδιο και περνάμε top coat!
Αυτά ήταν λοιπόν τα σχεδιάκια που είχα να σας δείξω! Είναι πολύ όμορφα και σχετικά εύκολα, ειδικά μερικά από αυτά θέλουν μόνο 5 λεπτά. Δεν θα πω ψέματα ήταν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ δύσκολο να γράψω αυτό το post, κυρίως γιατί δεν ξέρω από ορολογίες και τα σημεία του νυχιού, για αυτό προσπαθούσα όπως - όπως να σας τα εξηγήσω. Ελπίζω να βγήκε κάποιο νόημα, τουλάχιστον οι φωτογραφίες πιστεύω είναι πολύ αναλυτικές! Πείτε μου στα σχόλια γενικά πως σας φάνηκε αυτό το post, ποιο σχέδιο σας άρεσε περισσότερο και αν θα προσπαθήσετε και εσείς να τα φτιάξετε! Αν δημιουργήσετε και εσείς κάποιο από αυτά τα σχέδια, θα χαρώ πολύ να δω φωτογραφία τους!! Μπορείτε να την ανεβάσετε στο Instagram και να με κάνετε tag στη φωτογραφία (username: @ilianaa_mac )!! Εμείς λοιπόν θα τα πούμε στο επόμενο Blogmas post, σε 2-3 μέρες...Μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Μπράβο Ηλιάνα!! :)
    Τέλεια σχέδια και πολύ αναλυτικό post!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αα σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε!! <3 Πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή
  2. Εξαιρετική δουλειά, κορίτσι!Μπράβο σου, υπέροχες ιδέες, τέλειες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Δέσποινα για τα καλά σου λόγια, χαίρομαι που σου άρεσε!:) Πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή