Blogmas: Do you wanna build a snowman? Quick Xmas treats!

12/18/2014 02:25:00 μ.μ.

Πλησιάζουμε σιγά σιγά στα Χριστούγεννα, συνεπώς και στο τέλος του Blogmas...αλλά δεν πτοούμαστε καθόλου. Για σήμερα σας έχω 2 πολύ νόστιμες, Χριστουγεννιάτικες και πάρα πολύ γρήγορες συνταγές. Η πρώτη είναι ένας χιονάνθρωπος σε...καλαμάκι και η δεύτερη συνταγή είναι ένας λυπημένος χιονάνθρωπος που λιώνει πάνω σε ένα μπισκοτάκι! Είναι μία πολύ καλή λύση για να κεράσετε αυτές τις μέρες ή να τα πάτε για δώρο! Εμένα μου αρέσουν πολύ, ελπίζω και σε σας και να τους δώσετε μια ευκαιρία <3 Πάμε να ξεκινήσουμε λοιπόν;; 

Χιονάνθρωπος....σε καλαμάκι: 

Θα χρειαστούμε:
  • 5 μπισκότα oreo (ή τόσα όσους χιονάνθρωπους θέλουμε να φτιάξουμε)
  • 250 γραμ. λευκή κουβερτούρα
  • 10 σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα (εγώ έβαλα υγείας)
  • Πορτοκαλί τρούφα
  • Λίγη σπασμένη σοκολάτα (πάλι χρησιμοποίησα σοκολάτα υγείας)
  • 5 καλαμάκια για σουβλάκια
Εκτέλεση:
  • Σε μπεν μαρί (δηλαδή σε ένα κατσαρολάκι με λίγο βραστό νερό, τοποθετούμε από πάνω ένα ανοξείδωτο μπολάκι χωρίς να ακουμπάει το νερό) λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα. 


  • Ρίχνουμε ένα-ένα τα oreo στο μπολάκι με την κουβερτούρα για να καλυφθούν εντελώς με τη σοκολάτα. Στη συνέχεια με ένα κουταλάκι βγάζουμε το μπισκότο από τη σοκολάτα (προσεκτικά για να μην σπάσει το μπισκότο!) και το βάζουμε σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί. .

    • Τώρα είναι η στιγμή να φτιάξουμε το πρόσωπο του χιονάνθρωπου. Βάζουμε δύο σταγόνες σοκολάτας για ματάκια και την πορτοκαλί τρούφα, λοξά, για τη μύτη του. 

    • Για το στόμα, θα βάλουμε λίγη από τη σοκολάτα υγείας σε ένα σακουλάκι τροφίμων, και το χτυπάμε δυνατά για να σπάσει σε μικρά κομματάκια (εγώ τη χτύπησα με τον πλάστη). Μην τη λυπηθείτε, βγάλτε όλο σας το άχτι!! Μετά διαλέξτε τα πιο όμορφα κομματάκια (4-5 περίπου) και βάλτε τα για το στόμα του χιονάνθρωπου.


    • Ξαναβάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για άλλα 10 λεπτά. Στη συνέχεια καρφώνουμε το καλαμάκι για το σουβλάκι στην κρέμα ανάμεσα από τα μπισκότα. Αυτό το σημείο θέλει πολύ προσοχή γιατί μπορεί να σπάσει το μπισκότο! Μετά το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη ή στο ψυγείο για 5-10 λεπτά ακόμα, για να σιγουρευτούμε ότι έχει κρυώσει εντελώς η σοκολάτα και δεν θα λιώσει.
    ..Και τέλος, οι χιονάνθρωποι μας είναι έτοιμοι για φάγωμα (ή στόλισμα, αν έχετε την αυτοσυγκράτηση να μην τα φάτε :P)



    Λιωμένος χιονάνθρωπος σε μπισκότο:

    Θα χρειαστούμε:
    • Στρογγυλά μπισκότα digestive
    • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη
    • λίγο νερό
    • σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα (όπως και στην προηγούμενη συνταγή)
    • μικρά πορτοκαλί smarties
    • λίγη σπασμένη σοκολάτα (πάλι όπως και στην προηγούμενη συνταγή!)

    Εκτέλεση: 
    • Ξεκινάμε φτιάχνοντας το icing, υποτίθεται το λιωμένο σώμα του χιονάνθρωπου. Σε ένα μπολάκι κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγες σταγόνες νερό. Χτυπάμε το μείγμα με έναν αυγοδάρτη. Ρίχνουμε όσο νερό χρειαστεί (δεν θα χρειαστεί πολύ νερό) μέχρι να πάρει μια παχύρρευστη υφή. Αν ''τρέχει'' το icing, δηλαδή είναι πολύ νερουλό προσθέτουμε όση άχνη χρειαστεί για να φέρουμε το μείγμα στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Αν από την άλλη είναι πολύ σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό!


    • Με ένα κουταλάκι σούπας ρίχνουμε λίγο από το icing στη μέση του μπισκότου και το απλώνουμε σιγά σιγά προς τα έξω, για να μοιάζει με λιωμένο χιονάνθρωπο!
    • Στη συνέχεια βάζουμε 2 σταγόνες σοκολάτας για ματάκια, ένα πορτοκαλί smarties για τη μύτη και 4-5 κομμάτια της σπασμένης σοκολάτας για το στοματάκι! Και να μπουν στραβά τα ματάκια, η μύτη ή το στόμα δεν μας πειράζει, γιατί υποτίθεται ότι λιώνει ο χιονάνθρωπος!! Τα βάζουμε για 10 λεπτά στην κατάψυξη για να ''σταθούν'' και μετά μπορούμε να σερβίρουμε! Φυλάσσονται στο ψυγείο γιατί αλλιώς θα λιώσει το icing και να χαλάσει το σχέδιο!




    Αυτές ήταν λοιπόν οι σημερινές συνταγές!! Εύκολες και γρήγορες, συμφωνείτε;; Σαν γεύση, δεν το συζητώ, είναι πολύ ωραία όλα!! Ελπίζω να σας άρεσαν αυτές οι ιδέες και να τα φτιάξετε και εσείς! Εμείς τα λέμε στο επόμενο post, μέχρι τότε..
    Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!





    You Might Also Like

    0 σχόλια