How to: Deep clean your makeup brushes

2/25/2014 12:45:00 μ.μ.


Hellooooooooo everybody! Μεγάλη προσφώνηση έτσι; :P Τι κάνετε, είστε όλοι καλά; Στη θέση σας; Και εδώ να μείνετε, έχουμε σημαντικό θέμα σήμερα!! Θα σας δείξω τον τρόπο που χρησιμοποιώ για να καθαρίζω τα πινέλα του μακιγιάζ και γίνονται τόσοοο καθαρά και τόσοοο απαλά! Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να καθαρίσεις τα πινέλα: α)με σαπούνι για μωρά, γιατί έχει ήπια σύνθεση και δεν περιέχει βλαβερές ουσίες, β) με υγρό σαπούνι χεριών, το οποίο σκοτώνει τα βακτήρια που μαζεύονται στα πινέλα, γ) με μαλακτικό μαλλιών και τέλος με πράσινο σαπούνι. Εγώ έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη με το πράσινο σαπούνι. Πάμε να ξεκινήσουμε λοιπόν!!

Χρειαζόμαστε:

  1. Πράσινο σαπούνι
  2. Καθαρή πετσέτα
  3. ...Και τα βρώμικα πινελάκια μας! 

  • Ανοίγουμε τη βρύση και βάζουμε κάτω από το νερό μόνο τις τρίχες του πινέλου να βραχούν. Προσέχουμε πάντα οι τρίχες να είναι σύμφωνες με τη φορά του νερού, ώστε να μην ''ανοίξουν'' και χαλάσουν. 

  • Παίρνουμε το σαπούνι και κάνουμε απαλές κάθετες κινήσεις (σαν να βάφουμε ένα τοίχο βρε παιδί μου :P)  Κάθε τόσο, ξεπλένουμε και το σαπουνάκι.


  • Στη συνέχεια ξεπλένουμε το πινέλο και με το χέρι μας του κάνουμε απαλό ''μασάζ'' για να είμαστε σίγουροι ότι θα ξεπλυθεί καλά. Πάλι προσέχουμε οι τρίχες να είναι στην ίδια φορά με το νερό.

  • Μετά με τα χέρια μας προσπαθούμε να δώσουμε στις τρίχες του πινέλου το σχήμα που είχαν όταν τα αγοράσαμε.

  • Τέλος, αφήνουμε τα πινέλα σε αυτή τη μορφή, σε μια καθαρή και στεγνή πετσέτα. Και τώρα...υπομονή μέχρι να στεγνώσουν μόνα τους, με φυσικό τρόπο! Όταν στεγνώσουν θα είναι τόσα απαλά, καλύτερα από όταν τα αγοράσατε!!

Tip:

  •  Καλό θα είναι, αν όχι κάθε μέρα, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα να καθαρίζουμε και τις βάσεις των πινέλων με ένα μαντιλάκι καθαρισμού προσώπου, γιατί λερώνονται εύκολα με το makeup κλπ.
  • Τα πινέλα θα πρέπει να καθαρίζονται τουλάχιστον μια φορά στις 2 εβδομάδες (όχι όμως πάνω από μια φορά την εβδομάδα).

Αυτό ήταν λοιπόν και το σημερινό post! Πως σας φάνηκε, σας βοήθησε καθόλου; Εσείς πως καθαρίζετε τα πινέλα σας; Γράψτε στα σχόλια! Τα λέμε στο επόμενο post (το οποίο θα έρθει πάρα πολύ σύντομα)!
Πολλά φιλιά.


















You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμο ποστ! λατρεύω να πλένω τα πινελάκια μου μετά από κάθε χρήση ^.^

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε ευχαριστώ!! Το πιο ωραίο είναι ότι μετά μυρίζουν ωραία και είναι απαλά και καθαρά!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή