Chat, eat & read | Σε κωμα

8/02/2016 02:24:00 π.μ.

Καιρό είχαμε να μιλήσουμε για βιβλία και επειδή τελευταία έχω μπει πάλι σε ένα mood διαβάσματος, θέλω σήμερα, στη στήλη ''Chat, eat & read'', να σας μιλήσω για το τελευταίο βιβλίο που διάβασα. Λέγεται ''Σε κώμα'' και είναι γραμμένο από τη Joy Fielding, η οποία όπως διάβασα συγκαταλέγεται στους καλύτερους συγγραφείς σύγχρονης αστυνομικής λογοτεχνίας. Διαβάζοντας το βιβλίο της, κατάλαβα και το λόγο.
Με την πρώτη ματιά, το ενδιαφέρον μου τράβηξε το εξώφυλλο και ο τίτλος. Διαβάζοντας την υπόθεση είδα ότι πρόκειται για μια πλοκή που δεν έχω συναντήσει ξανά σε βιβλίο και αυτό με έφερε ένα βήμα πιο κοντά στο να το αγοράσω. Φυσικά η τιμή του (5 ευρώ) ήταν ''το κερασάκι στην τούρτα'', καταπληκτική προσφορά για ένα αρκετά μεγάλο βιβλίο, γύρω στις 500 σελίδες. Οπότε το αγόρασα και το ξεκίνησα την επόμενη κιόλας μέρα με πολύ όρεξη.
Υπόθεση: Έμοιαζε σαν η ζωή να της τα είχε προσφέρει όλα απλόχερα...Καριέρα, φιλία, συντροφικότητα. Τίποτα δεν προμήνυε την καταστροφή που ερχόταν, όταν ξαφνικά ένα αυτοκίνητο με ιλιγγιώδη ταχύτητα θα συνέθλιβε κάθε οστό του κορμιού της. Χωρίς να βλέπει, χωρίς να μιλά. Ακούει όμως όσα λέγονται και οι αποκαλύψεις γκρεμίζουν τον κόσμο της, απειλούν ξανά τη ζωή της. Ποιος θα τη σώσει από τον εφιάλτη;
Πρώτη φορά διάβασα κάποιο βιβλίο από τη Joy Fielding, οπότε πήγαινα λίγο στα τυφλά. Η γραφή της είναι συναρπαστική με πολύ σασπένς, ενδιαφέρουσες και ζωντανές περιγραφές αλλά καθόλου κουραστικές. Γενικά είναι ένα εύκολα γραμμένο βιβλίο που δεν σε μπερδεύει όπως κάποια άλλα που πρέπει να ξαναδιαβάσεις την πρόταση 2 φορές γιατί...έχασες το νόημα!

Το καλό με αυτό το βιβλίο είναι ότι μπορεί να φαίνεται μεγάλο και αγχωτικό αλλά έχει πολλά μικρά κεφάλαια, οπότε νιώθεις ότι το διαβάζεις αρκετά γρήγορα. Έτσι μπορείς να ξεκλέψεις έστω 10 λεπτά από τη μέρα σου και να διαβάσεις 1-2 κεφάλαια. Και με τέτοια συναρπαστική υπόθεση, βρίσκεις σίγουρα χρόνο!
Γενικά, δεν ήξερα ότι σε μερικές περιπτώσεις μπορεί ένας ασθενής σε κώμα να ακούσει, ήταν μια σκέψη που δεν την είχα κάνει ποτέ, πίστευα ότι ένας άνθρωπος σε κώμα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ακούσει ή να νιώσει το οτιδήποτε, οπότε η όλη κατάσταση ήταν πρωτόγνωρη σε εμένα. Μέσα από τις περιγραφές των καταστάσεων και των συναισθημάτων, όπως τις βιώνει η πρωταγωνίστρια που είναι σε κώμα, βιώνεις και εσύ, πολύ έντονα τα ίδια συναισθήματα. Γενικά η συγγραφέας έχει πιάσει τόσο καλά και ρεαλιστικά τον ''παλμό'' του αναγνώστη, που πραγματικά, ότι νιώθει η πρωταγωνίστρια, το νιώθεις και εσύ, σε κάνει να ταυτίζεσαι! Και όταν μιλάμε μάλιστα για ένα βιβλίο με αγωνία, αυτό σημαίνει ότι κάθε τρεις και λίγο νιώθεις την καρδιά σου ότι πάει να σπάσει από την αδρεναλίνη! Για εμένα αυτό είναι συστατικό επιτυχίας ενός βιβλίου, που δυστυχώς, δεν το συναντάς εύκολα. 

Ο συνδυασμός λοιπόν ενός καλογραμμένου και ευκολοδιάβαστου βιβλίου με την συναρπαστική υπόθεση γεμάτη σασπένς και ανατροπές, με έκανε να λατρέψω αυτό το βιβλίο. Δεν ήθελα να το τελειώσω γιατί έλεγα ''πότε θα ξαναβρώ τώρα ένα βιβλίο αντάξιο του;;'' (για την ακρίβεια ανυπομονούσα να το τελειώσω για να ανακαλύψω τελικά τι θα γίνει, αλλά από την άλλη στενοχωριόμουν γιατί δεν ήξερα τι να διαβάσω στη συνέχεια!). Απ' ότι καταλάβατε, το αγάπησα αυτό το βιβλίο και το προτείνω σε όλους -μηδενός εξαιρουμένου- ακόμα και αν δεν είστε τύπος των αστυνομικών βιβλίων, νομίζω θα σας αρέσει! Μην σας φοβίζει ότι είναι μεγάλο βιβλίο, γιατί ειλικρινά μπαίνεις αμέσως στην πλοκή και διαβάζεται σαν νερό. Είναι τόσο εύκολο που ακόμα και στην παραλία, με τόση φασαρία, μπόρεσα να το διαβάσω και να ''χωθώ'' στην υπόθεση! ΣΊΓΟΥΡΑ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ!! :)
Αυτό ήταν το book review για το αξιόλογο βιβλίο της Joy Fielding ''Σε Κώμα''. Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το post. Πείτε μου στα σχόλια αν σας φάνηκε χρήσιμο το review, αν σας ενδιαφέρει το βιβλίο και αν θα το διαβάσετε (ελπίζω πως ναι!). Αν το έχετε ήδη διαβάσει, μην ξεχάσετε να μου αφήσετε στα σχόλια τη γνώμη σας, πως σας φάνηκε! Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

0 σχόλια