Baking oreo cupcakes with a surprise | Recipe

11/06/2015 06:00:00 μ.μ.


Και χωρίς να περάσουν λίγες μέρες από το προηγούμενο post με μαγειρική, ''τσουπ'' τώρα κι άλλη μια συνταγή. Ελπίζω να σας αρέσουν αυτά τα post με τις συνταγές γιατί τελευταία βάζω (και θα συνεχίσω να βάζω) πολλές συνταγές εδώ στο blog! Σήμερα σας έχω μια συνταγή που ήθελα να τη φτιάξω αρκετό καιρό αλλά συνέχεια το ξεχνούσα και δεν την έφτιαχνα. Αυτή η συνταγή είναι oreo cupcakes (ναι, τα γνωστά oreo μπισκότα) με μια κρυμμένη έκπληξη...αυτή η έκπληξη είναι ότι μέσα σε κάθε cupcake υπάρχει ένα ολόκληρο μπισκότο oreo! Σίγουρα μια ευχάριστη και νόστιμη έκπληξη λοιπόν..! Δοκίμασα τη συνταγή, ξετρελάθηκα και ξετρελάθηκαν και όσοι έφαγαν, οπότε δεν είχα άλλη επιλογή από το να μην τη μοιραστώ μαζί σας! Είναι πάρα πολύ εύκολη και δεν απαιτεί ''ιδιαίτερες μαγειρικές ικανότητες'' :P Πάμε να επικεντρωθούμε όμως στη συνταγή;;


Υλικά:
(Για τα cupcakes...)
  • 110 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 15 γραμ. κακάο σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 125 γραμ. ζάχαρη
  • 135 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 και 1/2 κουτ. σούπας γάλα πλήρες
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • 1 πακέτο κλασσικά μπισκότα oreo (12 μπισκότα θέλουμε από το πακέτο)
(Για τη βουτυροκρέμα...)
  • 175 γραμ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 400 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • 4 κουτ. σούπας γάλα πλήρες (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • μισό πακέτο μπισκότα oreo
(Για τη διακόσμηση...)
  • 1 πακέτο μπισκότα oreo (πάλι θέλουμε μόνο 12 μπισκότα)
**Notes**:
1. Αν όταν φτιάχνετε τη βουτυροκρέμα, δείτε ότι είναι πολύ σφιχτό το μείγμα, προσθέστε πολύ λίγο γάλα. Προσοχή όμως θέλει πολύ λίγο γάλα και καλό ανακάτεμα για να γίνει λιγάκι πιο ρευστή η κρέμα. Έχετε υπόψιν σας ότι δεν τη θέλουμε να ''τρέχει'', απλά θέλουμε μια αφράτη μαλακή κρέμα, σαν βούτυρο, γιατί αν είναι πολύ ρευστή και τρέχει δεν θα μπορούμε να τη βάλουμε πάνω στα cupcakes μας.
2. Επίσης, τη βουτυροκρέμα μπορούμε να τη βάλουμε πάνω στα cupcakes μας με ένα κορνέ για να τις δώσουμε και σχήμα. Απλά εγώ δεν είχα κορνέ οπότε πήγα στην εύκολη λύση και την έβαλα πάνω στα cupcakes με ένα κουτάλι (δεν ξέρω για σας, εμένα μου άρεσε το αποτέλεσμα)!
Εκτέλεση:
1. Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το αλάτι, τη σόδα, τη βανίλια και τη ζάχαρη.

2. Ρίχνουμε μέσα στο μπολ το βούτυρο και τα αυγά. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά μαζί. Όταν αναμειχθούν όλα τα υλικά χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό.

3. Μετά το 1 λεπτό γυρνάμε το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε μέσα το γάλα. Αφού το ρίξουμε στο μείγμα, γυρνάμε το μίξερ στη δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.

4. Προετοιμάζουμε 12 θήκες για cupcakes. Σε κάθε χάρτινη θήκη βάζουμε από ένα μπισκότο oreo. Μετά βάζουμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα των cupcakes μέσα σε κάθε θήκη. Θέλουμε όλες οι θήκες να έχουν ίση ποσότητα μείγματος για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.

5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Τσεκάρουμε αν έχουν ψηθεί, βάζοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο ένος από τα cupcakes. Αν όταν βγάλουμε την οδοντογλυφίδα δεν έχει πάνω μείγμα, σημαίνει ότι έχει ψηθεί και βγάζουμε τα cupcakes από το φούρνο. Τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.

6. Όσο τα cupcakes κρυώνουν, πάμε να φτιάξουμε τη βουτυροκρέμα. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσει λίγο και να αφρατέψει.

7. Αφού περάσουν τα 5 λεπτά ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια και χτυπάμε αρχικά σε χαμηλή φωτιά και μετά σε δυνατή μέχρι να ομογενοποιηθούν (περίπου 1 λεπτό).

8. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. (Όσο περιμένουμε να περάσουν τα 2 λεπτά, στο multi βάζουμε τη μισή συσκευασία μπισκότα oreo και χτυπάμε μέχρι να σπάσουν εντελώς και να γίνουν θρύμματα. Και να υπάρχει κανένα κομματάκι που δεν έχει θρυμματιστεί εντελώς δεν μας πειράζει!).

9. Αφού περάσουν τα 2 λεπτά σταματάμε το μίξερ και παίρνουμε τον κάδο του μίξερ από τη θέση του. Ρίχνουμε μέσα στη βουτυροκρέμα τα θρυμματισμένα μπισκότα και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε λίγο μέχρι τα μπισκότα να πάνε σε όλο το μείγμα. Σε αυτή τη φάση λογικά το μείγμα θα είναι αρκετά σφιχτό ώστε να μπορούμε νε ένα κουτάλι να το απλώσουμε πάνω από κάθε cupcake. Αν τελικά αποφασίσετε ότι θα βάλετε τη βουτυροκρέμα με κορνέ, ίσως χρειαστεί να αραιώσετε το μείγμα με λίγο γάλα και θα ανακατέψτε το μείγμα με το κουτάλι για να πάει παντού και να ''χαλαρώσει'' λίγο τη βουτυροκρέμα.

10. Αφού έχουμε απλώσει μια γενναία ποσότητα βουτυροκρέμας πάνω από κάθε cupcake, βάζουμε και ένα ακόμα ολόκληρο μπισκότο oreo πάνω στη βουτυροκρέμα. Και κάπου εδώ τα cupcakes μας είναι έτοιμα προς κατανάλωση!






Αυτή ήταν και η συνταγή με oreo cupcakes! Πραγματικά είναι πολύ ωραία και αξίζει να τη δοκιμάσετε, όσοι έφαγαν τους άρεσαν πολύ! Μην σας φαίνονται πολλά τα βήματα, η συνταγή (εκτός του ψησίματος) θα σας πάρει περίπου 20 λεπτά. Αυτά για την ώρα από εμένα, ελπίζω να σας άρεσε αυτό το post! Πείτε μου στα σχόλια πως σας φάνηκε και αν θα τη δοκιμάζατε εσείς να τα φτιάξετε! Αν τα φτιάξετε θα χαρώ να τα δω στο Instagram, κάνοντας με tag στη φωτογραφία με τις δημιουργίες σας (username: @ilianaa_mac )!! Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Σε διαβεβαιώνω ότι είναι κιόλας! Πολλά φιλιά Δέσποινα xx

      Διαγραφή
  2. ειναι τα πιο τελεια cupcake που εχω φαει απο τα χερακια της!!❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ω φίλη μου ευχαριστώ, χαίρομαι που σου άρεσαν! (Άντε, του χρόνου πάλι χαχα) <3

      Διαγραφή
  3. Μου τρέχουν ήδη τα σάλια ρε συ Ηλιάνα!! Θα τα φτιάξω κι εγώ, τρελαίνομαι για Oreo! Φιλιά πολλά :) x

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα χαίρομαι! :) Όταν τα φτιάξεις στείλε μου αν θες φωτογραφία, θα χαρώ να δω τι έφτιαξες! Πολλά, πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή