Mexican cream cheese dip for nachos | Recipe

10/10/2015 06:00:00 μ.μ.


Πριν λίγες μέρες, ένα βράδυ είχαμε μεξικάνικη βραδιά στο σπίτι. Είναι κάτι που δεν κάνουμε συχνά και έτσι έβαλα τα δυνατά μου να φτιάξω τα πιο ωραία πιάτα! (Πραγματικά βγήκαν όλα υπέροχα, παρόλο που δεν είχα ξαναφάει/ξαναφτιάξει μεξικάνικο!). Σέρβιρα λοιπόν τα tacos και τη γέμιση και σε μια πιατέλα έβαλα κάτι nachos που είχε πάρει η μαμά μου από το super market. Επειδή δεν μου άρεσε να είναι έτσι σκέτα, αλλά επειδή δεν είχαμε αγοράσει κάποια σάλτσα dip για τα nachos, έκανα μια απόπειρα να φτιάξω μια μόνη μου. Χωρίς καμία συνταγή, χωρίς τα κατάλληλα υλικά, αλλά το προσπάθησα. Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εκπληκτικό! Ακόμα δεν μπορώ να πιστέψω ότι δημιούργησα κάτι από μόνη μου, από το μηδέν, και βγήκε τόσο καλό! Το dip ήταν κρεμώδες και γευστικότατο, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα έτοιμα του εμπορίου, τίποτα! Για αυτό λοιπόν σήμερα, και χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση, σας παρουσιάζω το δικό μου dip για nachos..!

Υλικά:
  • 4 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 φέτες τυρί του τόστ
  • λίγο αλάτι
  • πάπρικα ή άλλα μπαχαρικά (προαιρετικά)
Notes: 
1. Στη συνταγή χρησιμοποιώ φούρνο μικροκυμάτων. Αν δεν έχετε, ένα μικρό κατσαρολάκι στο μάτι της κουζίνας δουλεύει μια χαρά!
2. Ιδανικό για τσιμπολογήματα σε βραδιά ταινίας με την παρέα :)

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολάκι που μπαίνει στο μικροκυμάτων, βάζουμε το βούτυρο και τη μια φέτα τυριού κομμένη σε κομματάκια, για να λιώσει ευκολότερα. Ζεσταίνουμε στο φουρνάκι για 10 δευτερόλεπτα.

2. Βγάζουμε το μπολάκι, και με ένα πιρούνι χτυπάμε για λίγο το μείγμα μέχρι να πάει παντού το τυράκι. Σε αυτό το στάδιο ρίχνουμε σε κομματάκια την άλλη φέτα τυριού, λίγο αλάτι και ότι μπαχαρικά θέλουμε. Εγώ έριξα λίγο πάπρικα! Ανακατεύουμε πάλι λίγο με το πιρουνάκι και ξαναβάζουμε στο μικροκυμάτων για άλλα 10 δευτερόλεπτα.

3. Βγάζουμε το μπολάκι, χτυπάμε πάλι λίγο με το πιρούνι και ξαναβάζουμε το μπολ στο μικροκυμάτων για άλλα 10 δευτερόλεπτα.

4. Τέλος βγάζουμε από το φουρνάκι, χτυπάμε για 1-2 λεπτά με το πιρούνι. Αρχικά το μείγμα θα φαίνεται σαν κάτι να μην πηγαίνει καλά, δεν θα ''δένει'', αλλά με το ανακάτεμα θα αρχίζει να γίνεται κρεμώδες και να γίνεται μια όμορφη σος. 

5. Αφού είναι έτοιμη σερβίρουμε με τα nachos μας και...καλές βουτιές χαχα!
Όπως είδατε και μόνοι σας είναι ένα dip που φτιάχνετε με υλικά που έχουμε πάντα στο σπίτι και είναι έτοιμο σε 3 λεπτά! Συν του ότι είναι φανταστικό σε γεύση και όλοι θα ξετρελαθούν (μην ντραπείτε να πείτε ότι τη φτιάξατε μόνοι σας, εδώ είναι που πρέπει να καμαρώνετε σαν τα κοκόρια!!). Αλήθεια σας λέω είμαι πολύ υπερήφανη που έφτιαξα μόνη μου αυτό το dip, ακριβώς επειδή το σκέφτηκα μόνη μου, δεν είχα δει πουθενά πως φτιάχνεις σάλτσα dip για nachos. Ελπίζω να σας αρέσει και να τη δοκιμάσετε. Πείτε μου στα σχόλια πως σας φάνηκε και επίσης αν θα σας ενδιέφερε να κάνω ένα post με τη γέμιση που χρησιμοποίησα για τα tacos (μου τρέχουν τα σάλια και μόνο που τη σκέφτομαι.. <3). Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

6 σχόλια

  1. Έψαχνα κάμποσο καιρό συνταγή για αυτό! Θα το δοκιμάσω σίγουρα και δεν χρειάζεται και πολλά υλικά!

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που βρήκες τη δική μου συνταγή λοιπόν, ελπίζω (είμαι σίγουρη βασικά!) να σου αρέσει!! Πολλά φιλιά κοπέλα xx

      Διαγραφή
  2. Αυτη τη συνταγή μάλλον θα την χρειαστώ! Το dip πρέπει να είναι πολύ ωραίο, αν και δεν μου πολυαρέσουν τα nachos, θα βρω άλλα πατατάκια μάλλον :p
    http://studyaboutfashion.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε η συνταγή, ελπίζω να τη φτιάξεις και να σου αρέσει :D Το έχω δοκιμάσει και με κανονικά πατατάκια με ρίγανη και αλάτι και είναι εξίσου ωραίο το αποτέλεσμα γευστικά! Πολλά φιλιά!! xx

      Διαγραφή
  3. Γιαμι!!! Ευκολη συνταγουλα!!! Θα την δοκιμασω!!! Φιλια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε! Είμαι σίγουρη ότι θα το λατρέψεις <3 Πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή