Everyday autumn makeup look | Tutorial

10/19/2015 06:00:00 μ.μ.


               
Το φθινόπωρο είναι μια περίεργη εποχή, αφού συνδυάζει όλες τις εποχές μαζί. Τη μια μέρα μπορεί να έχει ανοιξιάτικο καιρό, την άλλη μέρα να είναι καταχείμωνο έξω και μετά πάλι καλοκαιρινός καιρός. Πραγματικά μπερδεμένη εποχή! Έτσι εμπνεύστηκα από το φθινόπωρο ένα μακιγιάζ που με μικρές αλλαγές, το αποτέλεσμα είναι εντελώς διαφορετικό. Όπως θα δείτε επέλεξα τα μάτια να τα κρατήσω ''σιωπηλά'' και όλο το παιχνίδι να γίνει με τα κραγιόν. Και λέω με ΤΑ κραγιόν γιατί θα σας δείξω αυτό το μακιγιάζ με 2 εντελώς διαφορετικές αποχρώσεις στα χείλη. Να σας πω όμως δυο λόγια παραπάνω γιατί επέλεξα αυτούς τους συνδυασμούς για το φθινοπωρινό look. Όπως σας είπα πιο πάνω προτίμησα να μην δώσω έμφαση στα μάτια και απλά να κάνω ένα φρέσκο και διακριτικό μακιγιάζ ματιών, το οποίο είναι και πολύ απλό. Για τα χείλη δεν μπορούσα να μην επιλέξω ένα σκούρο vampy κραγιόν, αφού τα αγαπώ τόσο πολύ και τώρα το φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για να τα ξαβάλουμε στο παιχνίδι του μακιγιάζ. Βέβαια για τις κοπέλες που δεν νιώθουν άνετα ή δεν συμπαθούν τα σκούρα κραγιόν (ή μπορεί να θέλουν ένα πιο φυσικό look), σας δείχνω το μακιγιάζ αυτό σε άλλη εκδοχή, με ένα πιο ανοιχτόχρωμο κραγιόν. Έτσι θα ικανοποιηθούν όλα τα γούστα! Πάμε να δούμε από κοντά αυτό το τόσο γρήγορο και απλό μακιγιάζ...

  • Έχω κάνει ήδη τη βάση του μακιγιάζ μου χρησιμοποιώντας αρχικά τη BB cream ''Dream fresh'' από τη Maybelline (δείτε αναλυτικό review εδώ). Μετά στα σημεία που θέλω παραπάνω κάλυψη χρησιμοποιώ το concealer ''Wake me up'' της Rimmel London, στην απόχρωση ''Ivory''. Επίσης χρησιμοποιώ λίγο concealer σε όλο το βλέφαρο μέχρι κάτω από το φρύδι, για να γίνει μια σταθερή βάση για τις σκιές που θα βάλουμε. Στη συνέχεια βάζω λίγο από το bronzer ''Sun Goddess'' της Models Own και τέλος βάζω πούδρα σε όλο το πρόσωπο για να δώσει ματ αποτέλεσμα και να σετάρει τη βάση μου. Η πούδρα που χρησιμοποιώ είναι η ''Stay matte'' της Rimmel London στην απόχρωση ''Pink Blossom''.

  • Και τώρα περνάμε στα μάτια...Με ένα φουντωτό πινελάκι παίρνουμε λίγο από το bronzer και βάζουμε στην κόγχη του ματιού για να δώσουμε βάθος στο βλέμμα. Με ένα καθαρό φουντωτό πινελάκι κάνουμε blending το bronzer προς τα πάνω, προς το φρύδι (προσοχή, δεν θέλουμε να φτάσει κοντά στο φρύδι γιατί το αποτέλεσμα θα είναι...ιδιαίτερο, εξωγήινο θα έλεγα χαχα!) Απλώς κάνουμε blending για να μην φαίνεται ότι σταματάει απότομα η σκιά και φαίνεται αφύσικο το αποτέλεσμα.

  • Στη συνέχεια με ένα άλλο πινελάκι, παίρνουμε λίγη από τη σκιά ''Happy'' της παλέτας ''In the buff: Lightly toasted'' της W7. Είναι μια διακριτική ροζ σαμπανιζέ σκιά η οποία αναδεικνύει τα μάτια χωρίς να φαίνεται υπερβολικό το αποτέλεσμα και τα κάνει να φαίνονται μεγαλύτερα και ξεκούραστα. Περνάω τη σκιά αυτή σε όλο το κινητό βλέφαρο. Μετά, με το πινελάκι που βάλαμε το bronzer κάνουμε blending τη σκιά της κόγχης και του κινητού βλεφάρου για να φαίνεται ότι υπάρχει μια φυσική συνέχεια στις σκιές και δεν σταματάει απότομα το ένα χρώμα και αρχίζει το άλλο. 



  • Για να τελειώσουμε με το μακιγιάζ των ματιών απλώνουμε μια γενναία στρώση mascara στις πάνω και στις κάτω βλεφαρίδες. Εγώ χρησιμοποίησα την αγαπημένη μου ''Get big lashes'' της Essence η οποία δίνει τρομερό μήκος στις βλεφαρίδες ανοίγοντας όλο το βλέμμα!



  • Τώρα το μόνο που έμεινε είναι τα χείλη..Εδώ είναι στο χέρι σας το τι θα επιλέξετε. Εγώ στην εκδοχή με το ανοιχτόχρωμο κραγιόν, επέλεξα το No. 14 από τα ''Velvet matte'' της Golden Rose ενώ για την εκδοχή με το σκούρο κραγιόν, προτίμησα να χρησιμοποιήσω το No. 23 πάλι από τα ''Velvet matte'' της Golden Rose (δείτε review και swatches εδώ)! Πάντως εμένα μου αρέσουν εξίσου τα 2 κραγιόν με αυτό το μακιγιάζ, σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα αλλά και στις 2 εκδοχές πολύ ωραίο και αψεγάδιαστο!







Αυτή ήταν λοιπόν η δική μου πρόταση για καθημερινό φθινοπωρινό look! Πως σας φάνηκε αυτό το post;; Πείτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε, αν σας φάνηκε χρήσιμο το tutorial και ποια εκδοχή σας άρεσε καλύτερα: το σκούρο ή το ανοιχτόχρωμο κραγιόν;; Αν το δημιουργήσετε κι εσείς αυτό το makeup look, θα χαρώ να το δω στο Instagram! Απλά κάντε με tag στη φωτογραφία σας με το μακιγιάζ αυτό! (username: @ilianaa_mac ) Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

2 σχόλια