Cheesecake bars with strawberries | Recipe

6/25/2016 11:06:00 π.μ.

Όλοι πιστεύω έχουμε φάει και έχουμε προσπαθήσει να φτιάξουμε cheesecake. Εγώ τουλάχιστον, πολλές φορές έχω προσπαθήσει να φτιάξω, και δε λέω κάθε φορά βγαίναν καλά. Σήμερα όμως βρήκα και σας δείχνω τη συνταγή για το πως να φτιάξετε και εσείς το απόλυτο cheesecake! Είναι η πρώτη φορά που ένα cheesecake με έκανε να νιώσω τόσο υπερήφανη για τις μαγειρικές μου ικανότητες. 
Ξεκινώντας από την εμφάνιση, το αποτέλεσμα φαίνεται επαγγελματικό, σαν να το σερβίρει κάποιο εστιατόριο. Ξεφεύγει από το κλασσικό άσπρο cheesecake με τα κεράσια πάνω. Έπειτα, ακόμη μια διαφορά είναι το τα κομμάτια δεν είναι τριγωνικά, σαν τούρτας, αλλά είναι τετράγωνα, σαν brownies.
Και συνεχίζουμε στο βασικότερο, στη γεύση...Τι να πω! Η γεύση αυτού του γλυκού είναι πολύ ολοκληρωμένη. Η κρέμα είναι γλυκιά αλλά ισορροπεί με τα μπισκότα και δε σε λυγώνει. Η φράουλα δίνει τη δροσιά και τη φρεσκάδα της ενώ έχει και λίγη σοκολάτα, που οι περισσότεροι θέλουμε σε ένα γλυκό. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος;; Δροσερό, ελαφρύ, χορταστικό και πολύ εύκολο! Είμαι σίγουρη ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες όπου και να το σερβίρετε (εμένα πάντως όσοι το δοκίμασαν, ακόμα έχουν να μου λένε πόσο ωραίο ήταν!) Πάμε να δούμε όμως πως να το φτιάξουμε;;
ΥΛΙΚΑ:

  • 500 γραμμ. μπισκότα/κουλουράκια (εγώ έβαλα κουλουράκια βανίλιας από το φούρνο της γειτονιάς και έδωσαν άλλη γεύση απ' ότι αν έβαζα πτι-μπερ μπισκότα, κάντε ότι προτιμάτε)
  • 12 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμ. τυρί κρέμα
  • 104 γραμμ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη (είναι η βανίλια στο σωληνάκι)
  • 60 γραμμ. γιαούρτι
  • 12 φράουλες
  • μισή μπάρα σοκολάτα κουβερτούρα
Tips: 
1. Για το γλυκό χρησιμοποίησα ένα μικρό, ορθογώνιο ταψάκι διαστάσεων 23x32. Αν δεν έχετε ταψάκι ή σκεύος τέτοιων διαστάσεων αλλά έχετε μικρότερο, χρησιμοποιήστε το. Είναι προτιμότερο να βάλετε το γλυκό σε μικρότερο σκεύος και να φαίνεται πιο μεγάλο και αφράτο, παρά να το βάλετε σε μεγαλύτερο σκεύος και το κάθε κομμάτι να βγει πολύ λεπτό. 
2. Μπορείτε να πειραματιστείτε το με το γλυκό σας. Πχ. μπορείτε αντί για σοκολάτα να βάλετε κάποιο σιρόπι, ή ακόμα και να αλλάξετε το φρούτο (πιστεύω θα πήγαινε πολύ ο ανανάς, το ροδάκινο ή το ακτινίδιο!). 
3. ΠΡΟΣΟΧΗ: είναι εξαιρετικά εθιστικό και θες να φας ένα κομμάτι και μετά άλλο ένα, μετά άλλο ένα, μετά άλλο ένα....
Εκτέλεση: 
1. Σε ένα μπλέντερ ή με τα χέρια μας σπάμε πολύ καλά τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε για να πάει παντού και να δώσει υγρασία στα μπισκότα.
2. Στο ταψάκι που θα βάλουμε το γλυκό, βάζουμε μια λαδόκολλα, ώστε όταν θα είναι έτοιμο να μπορούμε να το αφαιρέσουμε εύκολα από το ταψί. Μέσα στο ταψάκι ρίχνουμε τα μπισκότα και με ένα κουταλάκι καλύπτουμε ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια του ταψιού και πιέζουμε έτσι ώστε να κολλήσει καλά η βάση του γλυκού μας. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα. 
3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε μέχρι να σφίξει η κρέμα και να γίνει σαν σαντιγύ. Αφήνουμε στην άκρη.
4. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την άχνη και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο υπόλοιπο μείγμα.
5. Τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος που χτυπήσαμε πριν σε σαντιγύ και ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί με το μείγμα της κρέμας τυριού. 
6. Όταν έχουμε έτοιμη την κρέμα, βγάζουμε το ταψί με τη βάση μπισκότου από το ψυγείο και ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα την κρέμα, φροντίζοντας να απλωθεί και να καλύψει όλη τη βάση. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει για τουλάχιστον 2 ώρες. 
7. Όταν είναι έτοιμο το γλυκό το βγάζουμε από το ψυγείο και τραβώντας τις 2 άκρες της λαδόκολλας τραβάμε προσεκτικά προς τα πάνω για να βγάλουμε το γλυκό από το ταψάκι. Κόβουμε με ένα μαχαιράκι σε 12 ίσα κομμάτια. 
8. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα κουβερτούρα. Εφόσον έχει λιώσει εντελώς, με ένα μικρό κουταλάκι ρίχνουμε σε ζιγκ-ζαγκ κινήσεις τη σοκολάτα πάνω από κάθε κομμάτι cheesecake. 
9. Πριν ακόμα στεγνώσει η σοκολάτα παίρνουμε μια φράουλα που προηγουμένως την έχουμε πλύνει, την κόβουμε καθέτως στη μέση και τοποθετούμε στη μέση κάθε κομματιού. Σε αυτό το βήμα κοιτάξτε να δουλέψετε γρήγορα γιατί η σοκολάτα σκληραίνει σχεδόν αμέσως και μπορεί να σπάσει (το έμαθα με το δύσκολο τρόπο, χαχα). Κάπου εδώ το γλυκό είναι έτοιμο και μπορούμε να το σερβίρουμε!
...Έτσι λοιπόν φτιάχνεται το απόλυτο cheesecake, το καλύτερο που θα μπορούσατε να φτιάξετε στο σπίτι!! Δεν ξέρω τι άλλο να σας πω για να σας πείσω να το φτιάξετε, απλώς ότι αν δεν το δοκιμάσετε, εσείς θα χάσετε! Πείτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε αυτή η συνταγή και αν σας φάνηκε εύκολη. Επίσης πείτε μου αν θα θέλατε να δείτε μια διαφορετική εκδοχή αυτού του γλυκού, όπως ένα θεϊκό σοκολατένιο cheesecake! Αν φτιάξετε αυτή τη συνταγή, θα χαρώ να δω φωτογραφία με τις δημιουργίες σας στο Instagram (username: @ilianaa_mac) κάνοντας με tag στη φωτογραφία :) Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Super! Ας μου το φτιάξει κάποιος για πρωινό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί μόνο για πρωινό;;! Εγώ προτείνω να αντικαταστήσουμε όλα τα γεύματα με cheesecake bars χαχα :P Πραγματικά πεντανόστιμες, να τις φτιάξεις και θα με θυμηθείς <3 Πολλά φιλιά Αθανασία μου xx

      Διαγραφή
  2. Το θέλω τωραααααα!!!! Φαίνεται εξαιρετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ...Είναι εξαιρετικό, trust me!! :D Πολλά φιλιά, ευχαριστώ για το σχόλιο! xx

      Διαγραφή