Baking Funfetti Cupcakes | Recipe

9/05/2015 10:00:00 π.μ.


Πριν λίγες μέρες είδα αυτή τη συνταγή για cupcakes που την είχε ανεβάσει σε βίντεο η Zoe Suug (ή αλλιώς Zoella) και μου άρεσε πολύ γιατί είναι εύκολη και το αποτέλεσμα είναι πολύ παιχνιδιάρικο και ωραίο. Αυτό που τα κάνει ξεχωριστά, που τα κάνει ''funfetti'', είναι η χρωματιστή τρούφα που έχουν μέσα αλλά και πάνω στην άσπρη κρέμα. Υποθέτω ότι λέγονται ''Funfetti'' γιατί η χρωματιστή τρούφα μέσα, μοιάζει με confetti (οπότε fun + confetti = funfetti <3). Η όλη λογική είναι ότι με το ψήσιμο, η τρούφα που έχει μέσα στη ζύμη, λιώνει αφήνοντας πολλά διαφορετικά, ανακατεμένα χρωματάκια. Πάμε όμως να δούμε από κοντά τη συνταγή και να δείτε σε φωτογραφίες αυτά που σας λέω..;;
Υλικά :
(Για τα cupcakes..)

  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 125 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 125 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/4 κουτ. γλυκού σόδα (λίγη στην άκρη του κουταλιού)
  • 1 και 1/2 κουτ. σούπας γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια σε σκόνη 

(Για τη βουτυρόκρεμα...)

  • 340 γρ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)
  • 150 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουτ. σούπας γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 βανίλια σε σκόνη

Notes : 

  1. Και τις 2 φορές που έφτιαξα τη συνταγή, η βουτυρόκρεμα μου έβγαινε πιο ρευστή (όχι σαν σαντιγί) από ότι έδειχνε στο βίντεο με τη συνταγή και δεν ξέρω τι έφταιγε. Πάντως αφού την έβαλα στο κορνέ, την άφησα για 6-7 λεπτά στην κατάψυξη για να παγώσει λιγάκι και να σταθεί περισσότερο και πέτυχε. Αν θέλετε όμως να την κάνετε πιο παχύρρευστη μπορείτε να προσθέτετε σταδιακά λίγη ζάχαρη άχνη μέχρι η σύστασή της να γίνει όπως τη θέλετε. Επίσης προσοχή με το πόση ώρα χτυπάτε την βουτυρόκρεμα στο μίξερ γιατί αν το παρακάνετε μπορεί να ''κόψει'' και να γίνει πάρα πολύ ρευστή!
  2. Η συνταγή αυτή βγάζει περίπου 12-14 cupcakes

Βήματα :
1)Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλεύρι, τα αυγά, τη βανίλια και το γάλα. Ανακατεύουμε αρχικά στη χαμηλή ταχύτητα και μετά στην δυνατή. Χτυπάμε για λίγα λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα και να ενωθούν όλα μαζί.

2)Σε αυτό το σημείο ρίχνουμε όση τρούφα θέλουμε να έχουν μέσα τα cupcakes μας. Την πρώτη φορά που είχα κάνει αυτή τη συνταγή είχα βάλει πολύ λίγη τρούφα, αλλά τώρα έβαλα μπόλικη για να είναι πιο έντονο το αποτέλεσμα. Αφού ρίξουμε την τρούφα, με μια πλαστική σπάτουλα ή ένα κουτάλι, ανακατεύουμε πολύ απαλά το μείγμα για να ανακατευτεί η τρούφα και να πάει παντού. Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε το μίξερ για να ανακατέψουμε την τρούφα με το μείγμα, γιατί μπορεί η τρούφα να διαλυθεί.

3)Με ένα κουτάλι (εγώ χρησιμοποίησα κουτάλι παγωτού) γεμίζουμε τις θήκες για τα cupcakes. Εδώ θέλει αρκετή προσοχή στην ποσότητα που βάζουμε σε κάθε χαρτάκι γιατί μπορεί να καταστραφεί όλη η συνταγή: Φροντίζουμε να βάζουμε ίση ποσότητα σε κάθε θήκη για να ψηθούν ομοιόμορφα. Επίσης εγώ σε κάθε χαρτάκι, έβαλα μόνο 1 κουταλιά παγωτού από το μείγμα. Με αυτή την ποσότητα, όταν φούσκωσαν τα cupcakes δεν ξεχείλισαν από τις θήκες! Μπορεί να σας φανεί λίγη ποσότητα, αλλά σκεφτείτε ότι θα φουσκώσουν αρκετά.

4)Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν πάνω - πάνω και όταν βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο των cupcakes να βγαίνει χωρίς υπολείμματα ζύμης. Αφού ψηθούν, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς. Πραγματικά χρειάζεται υπομονή γιατί πρέπει να είναι κρύα, αλλιώς με το που βάλουμε από πάνω τη βουτυρόκρεμα, θα αρχίσει να λιώνει το βούτυρο και μετά..τρέχα γύρευε!!

5)Τώρα για την κρέμα, βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει λιγάκι. Στη συνέχεια κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη και την προσθέτουμε σε 3 δόσεις στο βούτυρο, όπου τα χτυπάμε μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη κρέμα.

6)Έπειτα ρίχνουμε τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενωθεί με την υπόλοιπη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας γάλα για να γίνει λίγο πιο ρευστή. Συνεχίζουμε το χτύπημα για περίπου 30 δευτερόλεπτα ακόμα ή μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

7)Ήρθε η ώρα για το διασκεδαστικό κομμάτι..τη διακόσμηση των cupcakes! Μπορούμε είτε να βάλουμε τη βουτυρόκρεμα πάνω στα cupcakes κάνοντας σχεδιάκια με το κορνέ, αλλιώς, ένας πιο απλός τρόπος, είναι να την απλώσουμε με ένα κουτάλι.

8)Το τελευταίο κομμάτι είναι να ρίξουμε πάνω στη βουτυρόκρεμα λίγη τρούφα για να τα κάνουμε ακόμα πιο πολύχρωμα! Επίσης, άμα θέλετε, μπορείτε να  βάλετε την τρούφα μέσα στη βουτυρόκρεμα για ένα πιο φανταχτερό αποτέλεσμα. Εγώ ήθελα να τα κρατήσω minimal!



Και έτοιμα τα cupcakes μας...Bon Appetit! Ελπίζω να σας άρεσε αυτή η συνταγή και να τη δοκιμάσετε κι εσείς. Αν τα φτιάξετε, περιμένω να δω τις δημιουργίες σας στο Instagram, κάνοντας με tag στη φωτογραφία σας! Το username μου είναι @ilianaa_mac <3 Αυτά από εμένα, εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε..
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Tι υπεροχες φωτογραφιες!!!! Και μολις λιγουρευτηκα! Πρεπει να τα φτιαξω οπωσδηποτε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά! Αν τα φτιάξεις θα χαρώ να τα δω σε φωτογραφία στο Instagram, κάνοντας με tag! Ελπίζω να σου αρέσουν, πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή
  2. Φαίνονται τόσο υπέροχα! Σίγουρα θα τα δοκιμάσω :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου αρέσουν! Αν τα φτιάξεις θα χαρώ να τα δω στο Instagram κάνοντας με tag στη φωτογραφία! :) Πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή