Gold eye makeup tutorial | Summer evening edition

7/30/2015 03:09:00 π.μ.

..Ας κάτσουμε να αναλογιστούμε λίγο πόσο καιρό έχετε να δείτε makeup tutorial σε αυτό εδώ στο blog..Από την Πρωτοχρονιά αν δεν κάνω λάθος, και αυτό είναι μεγάλο χρονικό διάστημα! Για αυτό σήμερα θα σας δείξω ένα πολύ αγαπημένο μακιγιάζ το οποίο, με μικρές παραλλαγές, είναι παντός καιρού! Όπως είδατε και από τον τίτλο, για άλλη μια φορά αποδίδω φόρο τιμής στις χρυσές και bronze αποχρώσεις, που τόσο πολύ τις αγαπώ και τις προτιμώ κάθε φορά που βάφομαι. Αυτή τη φορά όμως έκανα κάτι λίγο διαφορετικό: Στην κόγχη, αντί για μια καφέ σκούρα σκιά, έβαλα μια κεραμιδί σκιά με απαλό shimmer η οποία δίνει ένα πιο χρωματιστό και ζωντανό αποτέλεσμα, μιας και είναι καλοκαίρι και θέλουμε πιο ανοιχτά χρώματα (δυστυχώς από τις φωτογραφίες δεν φαίνεται τόσο έντονη η κεραμιδί σκιά, όσο φαίνεται από κοντά!) Αυτή τη φορά έγινε η διαφορά γιατί έπεσε στα χέρια μου η παλέτα με τις 77 (!!) σκιές από την εταιρία W7, μιας και η κολλητή μου την έχει ξεχάσει εδώ και μέρες σπίτι μου, οπότε δεν μπορούσα να μην ''παίξω'' με τόσες αποχρώσεις που είχε. Οι σκιές που για εμένα ξεχώρισαν με την πρώτη ματιά, είναι η χρυσή (με πορτοκαλί υποτόνους) σκιά και η κεραμιδί! Η αλήθεια είναι ότι αυτές οι δύο αποχρώσεις λείπουν από τη συλλογή μου και χάρηκα που έστω και για λίγες μέρες τις είχα. Αυτό το μακιγιάζ το έχω κάνει τις τελευταίες φορές που έχω βγει και έχω μείνει αρκετά ευχαριστημένη και με τη διάρκεια και με το συνολικό αποτέλεσμα στα μάτια μου. Πάμε να δούμε αναλυτικά τα βήματα για να το πετύχετε κι εσείς..;;
Βάση:
Για τη βάση, θα ξεκινήσω με μία λεπτή στρώση από την bb cream της Garnier, ίσα ίσα για να έχω ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Την απλώνω με το πινέλο για bb cream από το H&M.
Σειρά έχει το concealer όπου εδώ θα χρησιμοποιήσω 2 διαφορετικά. Για τα σημεία που θέλω παραπάνω κάλυψη σε κοκκινίλες, σπυράκια κ.λ.π, θα χρησιμοποιήσω το ''Wake me up'' concealer από την Rimmel London στην απόχρωση Ivory. Είναι πολύ καλυπτικό και κατάλληλο για τη δουλεία που θέλω. Για κάτω από τα μάτια όμως θα χρησιμοποιήσω το πιο ανοιχτό concealer από την παλέτα ''All round Concealer'' από την Catrice που είναι ιδανικό για φωτίσει εκείνη την περιοχή. (Όπως σας έχω ξαναπεί το concealer της Rimmel, όταν το βάζω κάτω από τα μάτια, κάθεται στις λεπτές γραμμές!).
Περνάμε στο προτελευταίο στάδιο για τη βάση, την πούδρα.Αυτή που χρησιμοποίησα είναι η ''Stay matte'' από τη Rimmel London, στην απόχρωση No.002 ''Pink Blossom''. Λίγη πούδρα ειδικά κάτω από τα μάτια, στο πιγούνι και στη ζώνη Τ είναι απαραίτητη για να ''κλειδώσει'' το concealer και να μην μετακινηθεί.
Τέλος, θα ολοκληρώσω τη βάση μου με λίγο bronzer για να αποκτήσω λίγο πιο ηλιοκαμένο look. Το δικό μου είναι από την εταιρία Models Own και λέγεται ''Sun Goddess''.

Μάτια:
Πάμε τώρα στο κυρίως μέρος του μακιγιάζ...Αρχικά θα βάλω μια ανοιχτή σκιά με shimmer (No. 23) στην εσωτερική γωνία του ματιού, για να φωτίσει την περιοχή και να φαίνονται πιο ξεκούραστα τα μάτια. Θα την βάλω με ένα πινελάκι στην εσωτερική γωνία και ότι περισσέψει θα το απλώσω λίγο προς το κινητό βλέφαρο, ίσα ίσα για να μην φαίνεται ότι ''σταματάει'' απότομα η σκιά. 


Στη συνέχεια, με ένα άλλο πινελάκι, θα πάρω λίγη από την χρυσή σκιά (No. 57) και θα την απλώσω σε όλο το κινητό βλέφαρο και στην κόγχη του ματιού. 


Τέλος, με ένα άλλο πινελάκι, θα πάρω λίγη από την κεραμιδί σκιά ( No. 46) και θα τη βάλω και αυτή στην κόγχη και στην εξωτερική γωνία του ματιού για να δώσω βάθος στο μάτι. Με το ίδιο πινελάκι κάνω πολύ καλό blending, για να αναμειχθούν ομοιόμορφα οι σκιές και να έχουν μια φυσική συνέχεια (να μην φαίνεται σαν να έχουμε μια γραμμή από τη μια σκιά, μια γραμμή από την άλλη, καταλαβαίνετε τι εννοώ!). Επίσης με το δάχτυλό μας ή με μια καθαρή μπατονέτα, σβήνουμε την κεραμιδί σκιά προς το κόκκαλο του φρυδιού (όχι πολύ πάνω όμως, προσοχή!!) για να μην σταματάει απότομα η σκιά και είναι ''σκληρό'' το αποτέλεσμα. Στο τέλος πρόσθεσα λίγη παραπάνω από την ανοιχτή σκιά που έβαλα στην αρχή, για να δώσει λίγο φως και λάμψη. Έβαλα λίγο στη μέση του κινητού βλεφάρου και στην εσωτερική γωνία.

Το τελευταίο βήμα για να ολοκληρωθεί και το μακιγιάζ των ματιών, είναι η mascara! Όπως βλέπετε δεν τη λυπήθηκα καθόλου και έβαλα μπόλικη! Αν και δεν μου αρέσει να βάζω πολύ mascara, με αυτό το μακιγιάζ μου άρεσε το πιο ''δραματικό'' αποτέλεσμα. Έβαλα 2 διαφορετικές, την volume mascara ''Lash princess'' από την Essence τη χρησιμοποίησα για τις πάνω βλεφαρίδες, ενώ για τις κάτω μου ήταν πιο βολικό (λόγω μεγέθους) να χρησιμοποιήσω την volume mascara ''baby doll'' από YSL




Χείλη:
Για τα χείλια τα πράγματα είναι υπεραπλουστευμένα, καθώς έχουμε μόνο ένα προϊόν. Αυτό είναι το κραγιόν της Essence στην απόχρωση No.06 ''Barely there!''. Είναι καφέ απόχρωση και μου αρέσει πάρα πολύ γιατί όχι μόνο πάει ωραία με το υπόλοιπο μακιγιάζ, αλλά νομίζω ότι κολακεύει τον τόνο της επιδερμίδας μου! 

..Και έτοιμες για βόλτες!! Αυτό ήταν το σημερινό makeup tutorial, ελπίζω να σας άρεσε και να το ευχαριστηθήκατε μετά από τόσο καιρό που είχα να κάνω! Αν δημιουργήσετε κι εσείς αυτό το μακιγιάζ θα χαρώ να το δω! Απλά, προσθέστε με με ετικέτα στη φωτογραφία σας με το μακιγιάζ στο Instagram (Instagram: @ilianaa_mac ). Πείτε μου στα σχόλια ποιο είναι το δικό σας αγαπημένο makeup look για το καλοκαίρι! Τολμάτε να ''ροκάρετε'' τα πιο ζωηρά χρώματα, ή μένετε στα κλασσικά;; Περιμένω τις απαντήσεις σας <3 Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!
Υ.Γ: Η κολλητή μου, η Μαρία, έφτιαξε πριν λίγες μέρες το δικό της blog, το ''Think Speak Sleep''! Είναι διαφορετικό από ομορφιά, καλλυντικά και μακιγιάζ. Γράφει για διάφορα κοινωνικά θέματα - ταμπού, για διάφορες θεωρίες, για μουσική, ταινίες και άλλα τέτοια ενδιαφέροντα θέματα! Ρίξτε μια ματιά, έχει πραγματικά πολύ ενδιαφέρον (είμαι η μεγαλύτερη fan του blog!!) Μπείτε στο www.thinkspeaksleep.blogspot.gr για να δείτε και μόνοι σας! Μπορείτε να τη βρείτε και στη σελίδα του blog της στο facebook (μπείτε εδώ ).

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. thank you for the support ! <3 το μακιγιάζ φανταστικό :* <3!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και 'γω σ' ευχαριστώ που ξέχασες την παλέτα σπίτι μου χαχα :* Σ' ευχαριστώ πολύ! xx

      Διαγραφή