Minimal makeup routine | Spring 2015

6/07/2015 05:49:00 π.μ.

Τον τελευταίο καιρό έχω προσέξει ότι καθημερινά, ασυναίσθητα, ακολουθώ πιστά την ίδια ρουτίνα για το μακιγιάζ. Ότι και να κάνω, όπου και να έχω να πάω, θα βαφτώ. Όχι κάτι ιδιαίτερο απλά κάτι για να αισθάνομαι εγώ ότι είμαι πιο περιποιημένη. Να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι δεν θεωρώ ότι μου είναι απαραίτητο το μακιγιάζ ή ότι χωρίς να βαφτώ δεν μπορώ να πάω ούτε μέχρι τη γωνία, ούτε πιστεύω ότι σε καμία κοπέλα είναι απαραίτητο. Απλά το κάνω γιατί νιώθω ότι θέλω. Ούτε γιατί πρέπει, ούτε για κάτι τέτοιο. Μου αρέσει όταν έχω λίγο χρόνο το πρωί, που θα καθίσω να βαφτώ με την ησυχία μου, να παρατηρήσω τον εαυτό μου στο καθρέπτη, να μην σκέφτομαι τίποτα και να καθαρίσω το μυαλό μου για την μέρα που ακολουθεί...είναι σαν μια συνεδρία με τον εαυτό μου, αφιερώνω 5-10 λεπτά σε εμένα. Κι αυτό μου αρέσει! Οπότε ένας λόγος που βάφομαι είναι γιατί ευχαριστιέμαι τη διαδικασία. Επίσης μου αρέσει που όταν βάφομαι νιώθω πιο περιποιημένη και έτοιμη για τη μέρα που έχω μπροστά μου! Κι αφού ξεκαθαρίσαμε κι αυτό, ας πάμε να δούμε τα προϊόντα αναλυτικά...

Αρχικά , αφού έχω βάλει ενυδατική και έχουν περάσει μερικά λεπτά ώστε να απορροφηθεί, βάζω τη bb cream της Garnier. Την συγκεκριμένη bb cream αν και στην αρχή δεν τη συμπαθούσα, τώρα μου αρέσει πάρα πολύ. Έχει πολύ καλή κάλυψη, είναι matt και βγάζει λίγη λιπαρότητα μετά από αρκετές ώρες. Εγώ την απλώνω με το πινέλο για bb cream από τα H&M και αφήνει και ένα ομοιόμορφο αψεγάδιαστο αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια περνάμε στο concealer, το οποίο αυτή την περίοδο είναι το ''Wake me up'' από Rimmel London! Το είχα και στα αγαπημένα του Μαϊου, αν και όπως σας είχα πει, δεν μου αρέσει για κάτω από τα μάτια γιατί κάποιες φορές κάθεται στις λεπτές γραμμές, και δε δίνει ιδιαίτερο φως. Αλλά έχει πολύ καλή κάλυψη. Οπότε σίγουρα το χρησιμοποιώ τοπικά σε σπυράκια, κοκκινίλες και ατέλειες αλλά πολλές φορές (τις περισσότερες) το χρησιμοποιώ και κάτω από τα μάτια και ελπίζω να μην κάτσει στις λεπτές γραμμές και βγει άσχημο το αποτέλεσμα (έτσι είναι, άμα είσαι άτομο που ρισκάρεις πολύ και ζεις επικίνδυνα ,YOLO χαχαχα). Το concealer επίσης το απλώνω με το ίδιο πινελάκι για τη bb cream, με βολεύει, οπότε...why not?
Ύστερα περνάμε στο στάδιο της πούδρας. Η πούδρα που χρησιμοποιώ είναι πάλι από τη Rimmel London, από τη σειρά ''Wake me up''. Μου αρέσει γιατί είναι ελαφριά, κρατάει μακριά τη λιπαρότητα για 4-5 ώρες, είναι matt και σετάρει όμορφα όλα τα προϊόντα που έβαλα πριν. Επίσης δεν αφήνει ένα ψεύτικο αποτέλεσμα. Αν και είναι η πρώτη πούδρα που χρησιμοποιώ, είμαι αρκετά ικανοποιημένη!
Σειρά έχει η mascara. Όπως πάλι σας είχα πει στα αγαπημένα του Μαϊου, αυτό τον καιρό χρησιμοποιούσα σχεδόν καθημερινά μια mascara από Essence.. Δεν είναι άλλη από τη ''Lash princess'' volume mascara!! Είναι η αγαπημένη μου mascara για πολλούς λόγους. Όπως σας έχω ξαναπεί, έχω αρκετά μεγάλες, πυκνές και μαύρες βλεφαρίδες (δεν έχω παράπονο). Οπότε δε χρειάζομαι κάποιο προϊόν που να δίνει τρελό μήκος, απλά θέλω να τις κάνει πιο έντονες και να φαίνονται πιο πυκνές. Και η lash princess μου έλυσε τα χέρια! Με ένα απαλό πέρασμα κάνει τις βλεφαρίδες μου πιο έντονες και τις κάνει να φαίνονται και πιο μεγάλες, χωρίς να είναι υπερβολικό το αποτέλεσμα...είμαι πολύ ευχαριστημένη και τη χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά πλέον, έχω εθιστεί!!
Η τελευταία πινελιά στο μακιγιάζ μου είναι το κραγιόν. Εδώ πέρα τα πράγματα είναι απλά και η λύση είναι μια: τα κραγιόν της Essence και πιο συγκεκριμένα το No. 06 ''Barely there!''. Επίσης σας το είχα δείξει στα αγαπημένα του μήνα (όλο καινούργια πράγματα σας δείχνω πάντως, έτσι;; χαχα). Είναι μια ωραία καφέ απόχρωση η οποία δίνει ένα ''your lips but better'' αποτέλεσμα! Εμένα μου δίνει την εντύπωση ότι δίνει ένα πιο σοφιστικέ look και μου αρέσει :) Είναι ενυδατικό και δε μένει για πολύ στα χείλη, αλλά δε με πειράζει καθόλου!
  (Προσοχή: ακολουθεί ακατάλληλο περιεχόμενο για ανηλίκους κάτω των 17 χρονών. Το περιεχόμενο ενδέχεται να σοκάρει και να προκαλέσει ψυχικά τραύματα. Ζητήστε γονική συναίνεση χαχαχα).
Αυτή ήταν λοιπόν η ρουτίνα του μακιγιάζ μου, την οποία ακολουθώ πιστά τον τελευταίο καιρό! Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το post. Πείτε μου στα σχόλια ποιο είναι το αγαπημένο σας προϊόν από την καθημερινή σας ρουτίνα του μακιγιάζ και επίσης ποιο προϊόν δεν αποχωρίζεστε;; Εμείς τα λέμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. πολύ όμορφα τα προϊόντα που χρησιμοποιείς.. τέλειες οι φωτογραφίες .. φιλάκια πολλά <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια κοπέλα μου! Πολλά φιλιά <3

      Διαγραφή
  2. Πέρα πό την πούδρα, θέλω να δοκιμάσω πολύ και την μάσκαρα! Ωραίο αποτέλεσμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να τα δοκιμάσεις, ελπίζω να σου αρέσουν! Σ' ευχαριστώ πολύ, πολλά φιλιά :D

      Διαγραφή