DIY: Bath bombs

2/03/2014 02:16:00 μ.μ.


Hello everybody! Σήμερα σας έχω ετοιμάσει ένα ακόμα DIY, συγκεκριμένα το δεύτερο μου DIY (το πρώτο θα το βρείτε εδώ). Θα φτιάξουμε bath bombs, όσοι δεν ξέρετε τι είναι, τα bath bombs είναι συνήθως μικρές μπαλίτσες που τις ρίχνεις στη μπανιέρα με νερό, απελευθερώνουν ωραίο άρωμα και κάνουν λίγο αφρό. Σε περίπτωση που είναι και χρωματιστά, όπως εδώ, χρωματίζουν και το νερό! Αρχικά την ιδέα και φυσικά την εκτέλεση τη βρήκα από το blushingloves.com και μπήκε αμέσως σε εφαρμογή!Είναι πολύ εύκολο και διασκεδαστικό DIY για αυτό πάμε να ξεκινήσουμε!

Θα χρειαστείς:
  • 100 γρ. Κορν φλάουρ 
  • 100 γρ. Ξυνό (Citric Acid)
  • 200 γρ. Σόδα μαγειρικής
  • 3 κουταλιές σούπας αμυγδαλέλαιο (εγώ επειδή δεν είχα, χρησιμοποίησα δαφνέλαιο, νομίζω την ίδια δουλειά κάνει,απλά το δαφνέλαιο έχει μια ιδιαίτερη έντονη μυρωδιά)
  • 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο (εγώ χρησιμοποίησα με άρωμα βανίλια!)
  • 2-3 σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  • Ροδόνερο ή απλό νεράκι του Θεού :P
*Τα περισσότερα, αν όχι όλα, τα υλικά που χρησιμοποιούμε εδώ μπορούμε να τα βρούμε στο super market σε πολύ χαμηλές τιμές! (..και οικονομικά τα bath bombs, τι άλλο θέλετε;!)
Εκτέλεση:




  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στέρεα υλικά, δηλαδή το κορν φλάουρ, το ξυνό και τη σόδα.
  • Σε ένα ποτηράκι αναμειγνύουμε τα υγρά υλικά, εκτός από το ροδόνερο/νερό, δηλαδή όλα τα υπόλοιπα :P



    • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα υγρά υλικά στο μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια, μέχρι ομογενοποιηθούν.
    • Έπειτα, ρίχνεις σιγά-σιγά λίγο νερό μέχρι να φτάσει στο σημείο να μπορείς να του δώσεις το σχήμα που θέλεις χωρίς να χαλάει. (Mini tip: Αν έχεις ρίξει πολύ νερό, μην αγχώνεσαι! Πρόσθεσε λίγο κορν φλάουρ ακόμη, λίγη σόδα ακόμα και λίγο ξυνό, ώστε να εξισσοροποιθεί η ποσότητα του νερού.)
    • Το προτελευταίο, και προσωπικά, το πιο fun part του DIY είναι η στιγμή που τους δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε! Μπορούμε να τα φτιάξουμε σε μπαλίτσες, να τα κάνουμε με κουπ-πατ, να τα βάλουμε σε φορμάκια ...και ότι άλλο φανταστείτε!
                   
    • Το τελευταίο βήμα, είναι ότι αφού τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι, και τα αφήνουμε να στεγνώσουν για 24 ώρες!
    ...And done, έτοιμα τα δικά μας bath bombs!!

    **Some More Tips**
    • Τα bath bombs είναι πολύ εύθραυστα, για αυτό μην τα πιέζετε!(σοβαρά, σπάνε πολύ εύκολα, 2 χάλασα έτσι!)
    • Τα φυλάμε σε ένα βαζάκι ή σε κάτι με καπάκι, ώστε να παραμένουν καθαρά, μακριά από σκόνες και βρωμιές, σκεφτείτε ότι μετά θα μπούνε στο νερό που θα κάνετε μπάνιο!
    • Τέλος, μην στενοχωριέστε αν δεν έχετε μπανιέρα, για να τη γεμίσετε, να τα ρίξετε μέσα και να κάτσετε να μουλιάσετε για κανά τρίμηνο...και μέσα σε ένα ωραίο ζεστό ποδόλουτρο, ειδικά μετά από μια κουραστική μέρα, είναι μια χαρά!!

    Αυτό ήταν λοιπόν και το σημερινό post! Ελπίζω να το δοκιμάσετε, θα το λατρέψετε! Τα λέμε μέχρι το επόμενο post.
    Kisses:*


    You Might Also Like

    5 σχόλια

    1. Πολύ όμορφο και δημιουργικό blog! θα δοκιμάσω να τα φτιάξω. Φιλιά πολλά από http://efilovesbeauty.blogspot.com/

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΕΝΩ ΤΙς ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΤΑΨΑΚΙ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΣΦΑΙΡΙΚΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΟΥ ΑΠΛΩΣΑΝ ΣΑΝ ΜΠΙΣΚΟΤΑ????? ΤΙ ΕΚΑΝΑ ΛΑΘΟΣ??????ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΒΑΛΑ ΤΑ ΥΓΡΑ ΑΦΡΙΣΕ Η ΣΟΔΑ. ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΛΩΣΑΝ????ΚΑΙ ΠΩς ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΩ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ???
      ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Κοίταξε να δεις, δεν μου έχει τύχει και έχω δοκιμάσει αρκετές φορές αυτή τη συνταγή και δεν είχα κάποιο πρόβλημα. Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ότι έφταιξε είναι οι δοσολογίες. Τις έχεις βάλεις ακριβώς όπως λέει η συνταγή;; Γιατί ακόμα και λίγη σόδα ή λίγο ξυνό παραπάνω θα μπορούσαν να χαλάσουν τη συνταγή. Αν τα ξαναφτιάξεις και δεις ότι σου έχει πέσει παραπάνω σόδα, μπορείς να προσθέσεις λίγο ακόμα ξυνό, κορν φλάουρ και νερό για να ισορροπήσει η δόση. Δεν ξέρω τι έφτιαξε, ειλικρινά! Λυπάμαι που δεν σου πέτυχε, ελπίζω αν τα ξαναφτιάξεις και ακολουθήσεις τις συμβουλές μου, να σου πετύχουν!! Αν αντιμετωπίσεις ξανά πρόβλημα, γράψε μου εδώ στα σχόλια και θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω!! Πολλά φιλιά xx

        Διαγραφή
    3. Καλημεραααα!!!εφτιαξα κ γω οχι αυτη τη συνταγη βεβαια(θα τη δοκιμασω)θελω να ρωτησω ποια η διαφορα αν βαλεις κορν φλαουρ?γιατι εγω εφτιαξα χωρις κορν φλαουρ😊😊😊😊😊

      ΑπάντησηΔιαγραφή