Maybelline ''The blushed nudes'' palette | Review

2/15/2016 04:53:00 π.μ.

Ξεκινάμε δυναμικά την εβδομάδα (ακόμα και αν νιώθω ότι έχω 40 πυρετό) με ένα review το οποίο ήθελα αρκετό καιρό να το κάνω, αλλά έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου ''Άσε να περάσει λίγος καιρός ακόμη για να είσαι 100% σίγουρη για το τι θα πεις'', και έτσι και έγινε. Σήμερα όμως έφτασε η μέρα που θα μιλήσουμε για την καινούργια παλέτα σκιών της Maybelline ''The blushed nudes''! Σίγουρα άμα ψάχνεστε λιγάκι όσο αφορά το beauty/makeup κομμάτι και μένετε ενημερωμένες, θα έχετε δει την πολυπόθητη άφιξη αυτής της παλέτας στην Ελλάδα. Όπως μάλλον θα γνωρίζετε, πριν μερικούς μήνες, η Maybelline είχε κυκλοφορήσει μια παλέτα, παρόμοια με την καινούργια, μόνο που είχε bronze αποχρώσεις, μαύρη συσκευασία (και όπως οι περισσότεροι έλεγαν) απαράδεκτη ποιότητα. Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να δοκιμάσω την πρώτη τους παλέτα αλλά δεν την αγόρασα για διάφορους λόγους (κατά κύριο λόγο έλεγα ''δε βαριέσαι, κάποια άλλη στιγμή θα γίνει και αυτό...'' :P). Όταν λοιπόν βγήκε αυτή η παλέτα οι περισσότεροι ήταν ενθουσιασμένοι  αλλά και επιφυλακτικοί μήπως είναι ''χάλια'' σαν την προηγούμενη. Όπως καταλαβαίνετε έπρεπε αυτή τη φορά να τη δοκιμάσω για να έχω και εγώ γνώμη επί του θέματος.

Η αλήθεια είναι ότι με την πρώτη ματιά σε κερδίζει αμέσως η συσκευασία με το υπέροχο rose gold χρώμα και στη συνέχεια οι αποχρώσεις των σκιών. Αν και δεν είμαι fan των ροζ αποχρώσεων, σκέφτηκα να κάνω την αλλαγή και να την αγοράσω, μιας και δεν έχω μια ολοκληρωμένη παλέτα με αποχρώσεις του ροζ και του μοβ. Συνεχίζοντας με τη συσκευασία έχω να κάνω και μερικές ακόμα παρατηρήσεις. Όπως βλέπετε δεν υπάρχει πουθενά ένας καθρέπτης, έστω και μικρός κάτι που το θεωρώ λιγάκι αρνητικό. Αλλά παρ' όλα αυτά, το ξεπερνάω γιατί μου αρέσει παράλληλα που στη θέση όπου θα υπήρχε καθρέπτης, είναι διαφανές και μπορείς να δεις εύκολα όλες τις σκιές χωρίς να πρέπει να ανοίξεις την παλέτα. Όταν βλέπει κανείς τη συσκευασία (και ακούσει ότι είναι από τη Maybelline) θα του φανεί ότι αυτή η παλέτα είναι πολύ καλοφτιαγμένη. Όταν βέβαια την πιάσει στα χέρια του...μάλλον θα απογοητευτεί λίγο, όπως κι εγώ. Η συσκευασία είναι πλαστική, πολύ ελαφριά και...πρόχειρη. Δεν θέλω να φανώ υπερβολική, αλλά όταν έκατσα σπίτι μου να την ''επεξεργαστώ'' με την ησυχία μου, ένιωσα σαν να κρατούσα πλαστικά καλλυντικά παιχνίδια, όπως τότε που μου είχαν πάρει οι γονείς μου όταν ήμουν μικρή και έκανα πως βαφόμουν...! Βέβαια ένα καλό που έχει αυτή η συσκευασία είναι ότι στο πίσω μέρος έχει μερικούς οδηγούς για το πως να συνδυάσεις τις σκιές για διαφορετικά αποτελέσματα. Αν είσαι αρχάρια στο μακιγιάζ ή απλώς δεν έχεις καμία έμπνευση για το πως να τις συνδυάσεις, αυτοί οι οδηγοί είναι αρκετά χρήσιμοι. Να προσθέσω επίσης ότι η συσκευασία περιέχει και ένα διπλό πινελάκι με σφουγγαράκι από τη μια πλευρά για να βάζεις τη σκιά και με φουντωτό πινελάκι από την άλλη για να σβήσεις τις σκιές. Είναι ένα καλό, απλό πινελάκι το οποίο επίσης θα φανεί χρήσιμο στις κοπέλες που ξεκινάνε τώρα με το μακιγιάζ και δεν έχουν ακόμη πολλά πινέλα! 





Η τιμή της είναι στα 15 ευρώ και είναι 9,6g ! Είναι καλή η τιμή της αν σκεφτείς ότι με 15 ευρώ παίρνεις 12 σκιές.Πάμε παρακάτω όμως...
Όταν ξεπέρασα το πρώτο ''σοκ'' της συσκευασίας, πήγα με πολύ ενθουσιασμό να δοκιμάσω όλες τις σκιές στο χέρι μου. Με το πρώτο άγγιγμα βλέπεις ότι είναι πολύ (υπερβολικά θα έλεγα) πουδρένιες. Δεν θυμάμαι να το έχω ξαναπάθει αυτό με σκιά, να έχει τέτοια υφή. Υποθέτω κιόλας, επειδή είναι τόσο πουδρένια, θα είναι δύσκολο να κάτσει στο μάτι, θα φεύγει πολύ γρήγορα. Μιας και το αναφέραμε, όταν τις βάζεις στο μάτι χρησιμοποιώντας το δάχτυλο σου έχουν πολύ καλύτερη απόδοση απ' ότι να την έβαζες με πινέλο. Κάτι που είναι λίγο αρνητικό μιας και δεν είναι εύκολο συνέχεια να βάζεις τη σκιά με τα δάχτυλα σου, μερικές φορές απλά δεν γίνεται π.χ στην κόγχη του ματιού. Αν και όταν τις δοκιμάζεις πάνω στο χέρι σου, η απόδοση του χρώματος φαίνεται πολύ καλή, όταν τις χρησιμοποιείς στο μάτι, αλλάζει αρκετά η απόδοση. Επίσης δεν πρόκειται να σταθούν οι σκιές στο μάτι χωρίς κάποιο concealer ή βάση για σκιά από κάτω. Μερικοί λένε ότι οι σκιές αυτές έχουν ελαφρώς καλύτερη απόδοση αν βρέξεις το πινέλο ή αν βάλεις σε όλο το μάτι άσπρο μολύβι ματιών, ώστε οι σκιές να διαγράφονται 100%. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω δοκιμάσει να τις χρησιμοποιήσω με βρεγμένο πινέλο, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Όσο για τον άλλο τρόπο, με το μολύβι, είμαι πολύ αρνητική γιατί δεν είμαι διατεθειμένη να κάνω αυτή τη διαδικασία κάθε φορά που θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή την παλέτα. Στην τελική, δεν πλήρωσα μια παλέτα 15 ευρώ για να κάθομαι πριν την εφαρμογή να βάζω στα μάτια μου άσπρο μολύβι μπας και φανούν καλύτερα οι σκιές. 




 (Στην πάνω φωτογραφία είναι οι πρώτες 6 σκιές -δηλαδή η πρώτη σειρά της παλέτας- σε φυσικό φως, ενώ στην κάτω φωτογραφία είναι οι ίδιες σκιές με φλας)

 (Στην πάνω φωτογραφία είναι οι τελευταίες 6 σκιές -δηλαδή η δεύτερη σειρά της παλέτας- σε φυσικό φως, ενώ στην κάτω φωτογραφία είναι οι ίδιες σκιές με φλας)
Και αφού σας μίλησα για τα χαρακτηριστικά της παλέτας που μου άρεσαν & δεν μου άρεσαν, ήρθε η ώρα να συνοψίσουμε και να σας πω την τελική μου γνώμη πάνω σε αυτό το προϊόν...:
Σε γενικές γραμμές, δεν μου άρεσε η συγκεκριμένη παλέτα. Έχει ναι μεν όμορφη συσκευασία αλλά ''φθηνή'', οι σκιές φαίνονται ωραίες αλλά είναι πολύ μέτριας απόδοσης και για να σταθούν αξιοπρεπώς στο μάτι, θέλουν βάση ή concealer για να ''κολλήσουν'' πάνω. Αν ψάχνετε εξεζητημένα πράγματα, δεν θα τα βρείτε από αυτή την παλέτα. Αν είσαι βέβαια αρχάρια και θέλεις απλώς τα βασικά, ίσως σου φανεί χρήσιμη. Δυστυχώς απογοητεύτηκα αρκετά από αυτό το προϊόν γιατί είχα πολλές προσδοκίες. Εξάλλου δεν έδωσα 15 ευρώ σε κάτι που δεν πίστευα ότι ήταν καλό και άξιζε. Ωστόσο τώρα που τη δοκίμασα δεν πιστεύω ότι άξιζε 15 ευρώ, έχω την εντύπωση ότι πιο πολύ πληρώνεις ''το όνομα'' της εταιρίας, παρά το προϊόν. Βέβαια από τη στιγμή που καλώς ή κακώς την έχω στη συλλογή μου θα προσπαθήσω να τη χρησιμοποιήσω όπως μπορώ. Η ''πικρή'' αλήθεια είναι ότι έχω δοκιμάσει παλέτες από πιο ''άγνωστες'' εταιρίες σε σχέση με τη Maybelline (& πιο φθηνές) και έχω μείνει πιο ευχαριστημένη. Αν μια φίλη μου αυτή τη στιγμή μου έλεγε ότι σκέφτεται να αγοράσει αυτή την παλέτα και μου ζήταγε τη γνώμη μου θα της έλεγα πως μου φάνηκε εμένα και θα τη συμβούλευα να πάρει κάποια άλλη παλέτα στα ίδια (ή και λιγότερα) λεφτά η οποία θα την αφήσει πολύ πιο ευχαριστημένη από τη συγκεκριμένη παλέτα. Και επειδή λέω σε εσάς ακριβώς ότι θα έλεγα σε μια φίλη μου, θα σας έλεγα ότι αν θέλετε πάρα πολύ να δοκιμάσετε αυτή την παλέτα κάντε το, ούτως ή άλλως μπορεί να αρέσει σε εσάς γιατί ζητάτε διαφορετικά πράγματα από αυτό το προϊόν. Αν όμως δεν καίγεστε και πολύ, και θέλετε μια εναλλακτική, σας προτείνω κάποια παλέτα από W7. Η παλέτα ''In the Nude'' της W7 έχει σχεδόν ίδιες αποχρώσεις, ίσως καλύτερη ποιότητα (τουλάχιστον η παλέτα ''In the Buff: Lightly Toasted'' της ίδιας εταιρίας που έχω δοκιμάσει είναι πολύ καλή!) και τιμή μόνο στα 8 ευρώ (& πιο ωραία συσκευασία), μπορείτε να τη βρείτε σε αυτό το ελληνικό e-shop.  Δεν ξέρω τι άλλο να πω, ειλικρινά μακάρι να ήταν ένα καλό προϊόν και να είχα μόνο καλά λόγια να πω..Εγώ σας είπα τη γνώμη μου, τώρα μένει μόνο να τη δοκιμάσετε και εσείς για να δείτε αν σας ταιριάζει τελικά ή όχι. 
Αυτό ήταν το σημερινό (όχι και τόσο θετικό) review. Ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο αν σκεφτόσασταν να την αγοράσετε! Πάντως επειδή θέλω να έχετε πλήρη εικόνα αυτής της παλέτας, θα φροντίσω σε λίγες μέρες να ανεβάσω ένα tutorial όπου θα χρησιμοποιώ αποκλειστικά και μόνο τις σκιές αυτής της παλέτας. Πείτε μου στα σχόλια τι look θα θέλατε να δείτε (π.χ βραδινό, πρωινό, απλό, smokey κλπ.) Επίσης περιμένω να μου πείτε στα σχόλια αν τελικά θα δοκιμάσετε και εσείς αυτό το προϊόν ή αν το έχετε δοκιμάσει και πως σας φάνηκε. Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

Υ.Γ.: Μην ξεχάσετε να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό που τρέχει για λίγο ακόμα στο blog σε συνεργασία με τη σελίδα ''A&M Creations''! Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ. Καλή επιτυχία!! :)

You Might Also Like

9 σχόλια

  1. "Στην τελική, δεν πλήρωσα μια παλέτα 15 ευρώ για να κάθομαι πριν την εφαρμογή να βάζω στα μάτια μου άσπρο μολύβι μπας και φανούν καλύτερα οι σκιές. "
    Νομίζω αυτή η φράση με κάλυψε και είναι και δικό μου παράπονο... Κρίμα γιατί η Maybelline έχει αρκετά αξιόλογα προϊόντα... Με μόλις 10€ παίρνεις της Note π είναι άπαιχτες και ακόμα λιγότερα παίρνεις τις επίσης αξιόλογες W7 ή Wet n Wild!!! Πολύ κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θυμάμαι 2η μέρα που είχα αγοράσει την παλέτα και δεν την είχα χρησιμοποιήσει σε μακιγιάζ, είχα διαβάσει το δικό σου review και σου είχα γράψει ότι εμένα μου φαίνεται πολύ καλή και ότι μάλλον έχουμε διαφορετικές απόψεις...Εν τέλει, την ίδια γνώμη έχουμε για αυτή την παλέτα! Πάντως πολύ κρίμα, υποτίθεται είναι γνωστή εταιρία και περιμένεις κάτι αξιόλογο..Μερικές φορές νιώθω ότι επειδή είναι γνωστές εταιρίες, από ένα σημείο και μετά, δεν προσπαθούν πολύ για τα προϊόντα τους γιατί ξέρουν ότι οτιδήποτε και να βγάλουν θα πάμε να το πάρουμε επειδή τους ''εμπιστευόμαστε''(σαν να έχουν ''δέσει τον γάιδαρο τους'')..Και βλέπεις κάποιες ποιο άγνωστες εταιρίες, να βελτιώνονται συνεχώς και να έχουν πολύ καλύτερα προϊόντα..Τουλάχιστον τη δοκιμάσαμε και μας έφυγε ο καημός! Πολλά φιλιά Χρυσάνθη xx

      Διαγραφή
  2. πραγματικα κριμα, γιατι τα χρωματα της παλετας ειναι απιστευτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κρίμα γιατί 15€ δεν είναι και λίγα στις μέρες μας !!!
    Φιλάκια 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι και λίγα, πόσο μάλλον όταν ξέρεις ότι με 8 ευρώ θα είχες μια παλέτα στα ίδια χρώματα, με καλύτερη ποιόητα..! Τέλος πάντων, τη δοκίμασα και μου έφυγε η ''ιδέα'' , πολλά φιλιά <3 xx

      Διαγραφή
  4. Μου άρεσε πολύ το review σου!! Τη δοκίμασα στο κατάστημα στο χέρι και δε με εντυπωσίασε, ένα παραπάνω τώρα που διάβασα τη γνώμη σου. Κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, χαίρομαι που σου άρεσε και το βρήκες χρήσιμο!:) Για αυτό έχετε εμάς τις bloggers, να ξοδεύουμε τα λεφτά μας, να σας λέμε τι αξίζει και τι όχι για να μην τα ξοδεύετε άσκοπα εσείς <3 Πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή
  5. αγαπημένη παλέτα http://thegirlybible.blogspot.com/2016/02/maybelline-blushed-nudes-palette-review.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή