Baking berries & croissant breakfast bake | Recipe

2/07/2016 04:56:00 π.μ.


Καλημέρα και καλή Κυριακή! Η σημερινή συνταγή που έχουμε είναι πολύ εύκολη, φυσικά πεντανόστιμη,γρήγορη και ότι πρέπει για κυριακάτικο πρωινό! Σήμερα ψήνουμε ζεστά κρουασάν με μούρα! Αυτή τη συνταγή την βρήκα πριν από λίγο καιρό στο Pinterest και σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραία ιδέα για πρωινό, οπότε πήρα τα (πραγματικά λίγα) υλικά που χρειάζεται, άναψα τον φούρνο και ξεκίνησα να μαγειρεύω! Όταν δείτε παρακάτω τη συνταγή θα δείτε ότι η διαδικασία είναι γελοία, αλλά το αποτέλεσμα, πιστέψτε με, είναι μοναδικό! Πάμε να ξεκινήσουμε;;

Υλικά:
  • 4 κρουασάν βουτύρου (κανονικού μεγέθους)
  • 1-2 γεμάτες χούφτες μούρα 
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 200 γραμ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια σε σκόνη (βανιλίνη)
  • 225 γραμ. γάλα
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Notes:
1. Κρουασάν βουτύρου μπορείτε να βρείτε σε φούρνους αλλά και σε super markets, εγώ πήρα από το Lidl.
2. Τα μούρα επίσης τα πήρα από το Lidl, είναι σε μια σακούλα που λέει ''Berry mix''. Θα τα βρείτε στα κατεψυγμένα. Αν τελικά χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα, δεν χρειάζεται να τα ξεπαγώσετε πριν τα βάλετε στη συνταγή. 
3. Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε λιγότερα/περισσότερα φρούτα στη συνταγή ανάλογα τις προτιμήσεις σας.
4. Μπορείτε να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ και να το βάλετε στο ψυγείο. Έτσι το πρωί που θα ξυπνήσετε, απλώς θα το ψήσετε και θα έχετε έτοιμο, ζεστό πρωινό χωρίς να χρειαστεί να ξυπνήσετε από τα χαράματα!
Εκτέλεση:
1. Σε ένα πυρέξ ή ένα οποιοδήποτε ταψί, μαδάμε με τα χέρια μας τα κρουασάν σε μέτρια κομμάτια.
2. Από πάνω ρίχνουμε τα μούρα έτσι ώστε να πάνε παντού.
3. Σε ένα μπολ χτυπάμε με μια ξύλινη κουτάλα το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τη βανίλια σε σκόνη, ένα-ένα τα αυγά και τέλος το γάλα, μέχρι να γίνει ένα ρευστό, ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μούρα και το κρουασάν έτσι ώστε να πάει σε όλο το ταψί.
4. Αφήνουμε το ταψί με τα κρουασάν και τα μούρα στην άκρη για περίπου 20 λεπτά, για να απορροφήσουν λίγο τα κρουασάν το μείγμα του τυριού. (Σε αυτό το στάδιο, αν θέλουμε να μην ψήσουμε τα φαγητό αμέσως μετά τα 20 λεπτά, μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο).
5. Ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για περίπου 35 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ χρώμα και να έχει απορροφηθεί το περισσότερο μείγμα από το τυρί και το γάλα. Τέλος σερβίρουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη! Καλή όρεξη!






Αυτή ήταν η σημερινή συνταγή, νομίζω ότι είναι μια πολύ καλή πρόταση για νόστιμο και χορταστικό πρωινό! Ελπίζω να σας άρεσε! Πάντως να είστε σίγουροι ότι από γεύση...σκίζει, μια δοκιμή θα σας πείσει. Πείτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε και αν θα το δοκιμάσετε και εσείς. Αν τελικά το φτιάξετε θα χαρώ να μου στείλετε φωτογραφία με τις δημιουργίες σας, στο Instagram (username: @ilianaa_mac) κάνοντας με tag στη φωτογραφία! Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

3 σχόλια

  1. Πραγματικά με έβαλες σε πειρασμό και είμαι και σε δίαιτα. Κάτι μου λέει πως την άλλη Κυριακή θα πειραματιστώ. Απλά θέλω να σε ρωτήσω πόσες μερίδες βγάζει αυτή η συνταγή και σε τι διαστάσεις ήταν το πυρεξ που χρησιμοποίησες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα βρε, σιγά που θα χαλάσεις τη δίαιτα..ουσιαστικά φρούτο είναι αυτό το γλυκό, με τόσα μούρα που έχει μέσα :P Μην νιώθεις τύψεις! Κοίταξε να δεις, παίζει ρόλο το ταψί που θα βάλεις, πόσο μεγάλα κομμάτια κόβεις κτλ. Το πυρέξ που χρησιμοποίησα είναι 24x35 , ένα μεσαίου μεγέθους ταψί δηλαδή! Πάντως αν θυμάμαι καλά πρέπει να έβγαλε γύρω στις 10-15 μερίδες! :) Ελπίζω να σε βοήθησα και αν το φτιάξεις τελικά, να μου πεις πως σου φάνηκε!<3 Πολλά φιλιά xx

      Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή