Skincare routine: Night & Morning edition!!

7/10/2014 08:04:00 π.μ.


Από τότε που ξεκίνησα συστηματικά να ''φορτώνω'' το πρόσωπο μου με κάθε είδος makeup, η καθημερινή φροντίδα του προσώπου μου, έχει γίνει συνήθεια. Έτσι, είμαι ακόμα στη φάση που δοκιμάζω πολλά διαφορετικά προϊόντα καθαρισμού και ενυδάτωσης για να καταλήξω τι ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του δέρματός μου. Αυτά λοιπόν είναι τα προϊόντα που χρησιμοποιώ τον τελευταίο καιρό και έχουν ταιριάξει γάντι με τις ανάγκες του προσώπου μου αυτή την εποχή! Πάμε να τα δούμε λοιπόν;

Night routine: 

  • Αρχικά, καθαρίζω το πρόσωπό μου με το νεράκι micellaire της Bioderma. Ακόμα και αν δεν έχω βαφτεί καθόλου εκείνη τη μέρα, χρησιμοποιώ το νεράκι της Bioderma για να απομακρύνω από το πρόσωπό μου όλους τους ρύπους και τη λιπαρότητα της ημέρας . Απλά σε ένα βαμβάκι ρίχνω λίγο από το νεράκι και καθαρίζω απαλά το πρόσωπό μου.
  • Μετά καθαρίζω το πρόσωπό μου με το AC-NORM Active Cleanser της Frezyderm. Αυτό το gel καθαρισμού είναι ειδικό για τη λιπαρή, με τάση ακμής επιδερμίδα, δηλαδή ότι πρέπει για εμένα τώρα το καλοκαίρι. Μου το πρότεινε ο φαρμακοποιός μου μετά από ένα έντονο ξέσπασμα ακμής που είχα μέχρι και πριν λίγες εβδομάδες και πραγματικά με έχει βοηθήσει πολύ.

  • Στη συνέχεια, απλώνω στο πρόσωπό μου την ρυθμιστική κρέμα από την ίδια σειρά με το gel, της Frezyderm. 

  • Τέλος χρησιμοποιώ στα χείλη μου το lip balm από Korres, το οποίο είναι αρκετά ενυδατικό.
Morning routine: 

  • Τα προϊόντα που χρησιμοποιώ το πρωί δεν διαφέρουν και πολύ από αυτά που χρησιμοποιώ το βράδυ. Αρχικά πάλι με ένα βαμβακάκι καθαρίζω τη λιπαρότητα από όλο το βράδυ αλλά και τα υπολείμματα από την βραδινή κρέμα. 
  • Στη συνέχεια πλένω πάλι το πρόσωπό μου με το gel καθαρισμού της Frezyderm.
  • Σειρά έχει η ενυδατική κρέμα προσώπου. Πρόσφατα αγόρασα την Garnier Hydra Match για μικτά/λιπαρά δέρματα. Αν και δεν μπορώ να έχω ολοκληρωμένη άποψη επειδή τη χρησιμοποιώ λίγο καιρό, δεν με έχει αφήσει απόλυτα ευχαριστημένη. Δεν λέω περισσότερες πληροφορίες, σκέφτομαι να κάνω ένα review.

  • Τέλος ενυδατώνω τα χείλη μου πάλι με το lip balm από Korres στην απόχρωση ''rose'', το οποίο έχει και SPF 15!

Αυτή ήταν λοιπόν η καθημερινή περιποίηση προσώπου μου! Αν θέλετε γράψτε μου στα σχόλια τις εντυπώσεις σας από την ενυδατική της Garnier, αν την έχετε χρησιμοποιήσει. Επίσης γράψτε στα σχόλια κάποιο προϊόν περιποίησης που αγαπάτε, θέλω προτάσεις για να δοκιμάσω και άλλα προϊόντα! Εμείς τα λέμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...

..Να περνάτε καλά, πολλά φιλιά!

You Might Also Like

10 σχόλια

  1. Αχ αυτό το Bioderma... μεγάλη αγάπη!! Πολύ ωραία η ρουτίνα σου Ηλιάνα χωρίς περιττά προϊόντα!!
    P.S Μόλις ανακάλυψα το blog σου και διάβασα όλα σου τα ποστ! Έχεις κάνει πολύ ωραία δουλειά κοριτσάκι μου!! Keep up the good work!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά είναι έρωτας το Bioderma,αχ..! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, θα χαρώ να σε βλέπω συχνά εδώ, πολλά φιλιά!! :)

      Διαγραφή
  2. Δυστυχώς και εμένα δεν με έχει αφήσει απόλυτα ικανοποιημένη, αλλά θα την δοκιμάσω λίγο καιρό ακόμα, μήπως και αλλάξει κάτι...Αυτόν τον καιρό που χρησιμοποιώ το Bioderma σκέφτομαι συνέχεια ότι θα τρελαινόμουν αν για κάποιο λόγο σταμάταγε να το βγάζει η εταιρία χαχα :P Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σου λόγια, θα προσπαθώ να ανεβάζω συχνότερα!! Πολλά φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολυ ενδιαφερουσα η ρουτινα σου, λιγα πραγματακια και προσεγμενα!
    Εχω δοκιμασει κι εγω την κρεμα της Garnier και δε με ικανοποιησε καθολου, μου εβγαζε παααααρα πολυ λιπαροτητα δεκα λεπτα αφου την εβαζα!.. Απογοητευση μεγαλη!

    ps. Μολις σε ανακαλυψα και εγινα μελος στο blog σου, μου αρέσει πολυ ο τροπος που γραφεις!
    Φιλακια xxx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πάραααα πολύ για τα καλά σου λόγια!! Έχω παρόμοιο πρόβλημα με την κρέμα, δυστυχώς... Πάντως να 'σαι καλά!! Φιλιά :)

      Διαγραφή
  4. Τώρα ανακάλυψα το blog σου!!!Πολύ ωραίο!! Καλή Αρχή!!! Πρέπει να δοκιμάσω κάποια στιγμή αυτή τη σειρά της Frezyderm γιατί κ εμένα με παιδεύει η ακμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, να 'σαι καλά!! Ρώτησε τον φαρμακοποιό σου για να σου συστήσει τι χρειάζεται ακριβώς το δέρμα σου, πολλά φιλιά :)

      Διαγραφή
  5. Αγαπημένο Bioderma!! Γενικά έχω μεγάλη αδυναμία στα νεράκια καθαρισμού :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά το Bioderma όπως βλέπεις και από τα πιο πάνω σχόλια έχει πολλούς οπαδούς! Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω δοκιμάσει κάποιο άλλο νεράκι καθαρισμού, έχεις μήπως κάποιο να μου προτείνεις; Έτσι για να έχω και ένα μέτρο σύγκρισης :P Φιλιά!

      Διαγραφή
    2. Αν έχεις λιπαρό δέρμα με τάσης ακμής θα σου πρότεινα το cleanance της Avene! Αν θες κάτι ήπιο, αντίστοιχο του Bioderma, αλλά οικονομικό τότε θα σου έλεγα να δοκιμάσεις της Garnier! Επίσης μου αρέσει και της Vichy :)

      Διαγραφή