#Sea,Sand &Sun: Be confident in your body!

7/22/2014 03:39:00 π.μ.


Πριν ξεκινήσω αυτό το post, να σας πω για το #Sea,Sand&Sun series. Σκέφτηκα να ξεκινήσω μια σειρά από posts αποκλειστικά για καλοκαιρινά θέματα όπως προτάσεις βιβλίων για τώρα το καλοκαίρι, summer essentials, φροντίδα του σώματος μετά από μια μέρα στον ήλιο κλπ. Φυσικά δεν είμαι ειδικός για να ξέρω ακριβώς τι πρέπει να κάνεις π.χ μετά τη θάλασσα, αλλά θα σας γράφω αυτά που κάνω εγώ και με βοηθάνε! Πείτε μου πως σας φαίνεται ο τίτλος γιατί με παίδεψε αρκετά ο άτιμος :P Τέλος πάντων, πάμε να μπούμε στο θέμα. Όπως θα είδατε από τον τίτλο σήμερα δεν θα γράψω για την ομορφιά που μας δίνουν οι κρέμες και τα καλλυντικά αλλά για την ομορφιά που βγαίνει από μέσα μας (από την οποία να ξέρετε ξεκινάνε όλα, θα σας εξηγήσω πιο κάτω). Θα προσπαθήσω να τα γράψω όσο πιο ξεκάθαρα και κατανοητά μπορώ και να οργανώσω ,όσο καλύτερα μπορώ, τη σκέψη μου αλλά θα σας τα πω όπως θα έλεγα και σε κάποια φίλη μου.

  Τα τελευταία χρόνια που άρχισε να με επηρεάζει σημαντικά η γνώμη των άλλων για μένα, κάθε καλοκαίρι , ειδικά όταν πλησίαζε η ώρα για να φανεί η..''γυμνή'' αλήθεια στην παραλία, αγχωνόμουν πάρα πολύ (δικαιολογημένα βέβαια γιατί ποτέ δεν ήμουν και το πρώτο κορμί -ούτε καν το τελευταίο- χαχα). Ποτέ όμως μέχρι τώρα τουλάχιστον, δεν έχω αφήσει κάποιον να με επηρεάσει τόσο πολύ ώστε να ντρέπομαι τόσο για το σώμα μου και να μην πάω στη θάλασσα. Ξέρω άτομα τα οποία λένε ότι δεν έχουν ωραίο σώμα και ντρέπονται για αυτό, με αποτέλεσμα να στερούνται το δικαίωμα να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα (κάτι που το θεωρώ πολύ άδικο, γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλές κοπέλες που σκέφτονται έτσι -ή καλύτερα που η κοινωνία τους έχει μάθει να σκέφτονται έτσι χρησιμοποιώντας λανθασμένα πρότυπα- με αποτέλεσμα να μην αγαπάνε το σώμα τους και να το πολεμάνε με κάθε τρόπο). Πραγματικά πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι πρώτα εμείς πρέπει να αγαπήσουμε τον εαυτό μας με τα προτερήματα και τα ελαττώματά του, συνεπώς και το σώμα μας! Δεν πρόκειται να μας εκτιμήσει και να μας αγαπήσει κάποιος αν δεν το κάνουμε πρώτα εμείς, αν δεν τα έχουμε πρώτα εμείς καλά με τον εαυτό μας.

  Πάνω σε αυτό θέλω να σας φέρω ένα προσωπικό παράδειγμα, δείτε το κάπως σαν πείραμα...Πριν 2-3 χρόνια υπήρχε μια περίοδος που κυριολεκτικά με μισούσα. Δεν ξέρω τι ακριβώς μισούσα σε εμένα, ίσως το σώμα μου, αλλά όπως και να είχε δεν ένιωθα καθόλου καλά με εμένα, μου είχαν δημιουργηθεί εχθρικά συναισθήματα για τον ίδιο μου τον εαυτό. Μετά από πολύ σκέψη σκέφτηκα ότι όπως και να έχει αυτή είμαι και πρέπει να αρχίζω να αναθεωρώ για εμένα, να αρχίσω να με βλέπω με άλλο ''μάτι''. Φυσικά εξακολουθούσαν να μου τη δίνουν πράγματα στον χαρακτήρα μου και στο σώμα μου, αλλά και στις δύο περιπτώσεις είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει σταδιακά και όχι από τη μια μέρα στην άλλη, οπότε θα έπρεπε να ζω με αυτό τον χαρακτήρα και το σώμα προσπαθώντας βέβαια κάθε μέρα (ή όποτε μπορούσα τέλος πάντων) να βάζω ένα φρένο και να αλλάζω κάποιες άσχημες συμπεριφορές και συνήθειες. Αφού άρχισε η περίοδος συμφιλίωσης με την πραγματική Ηλιάνα, άρχισα σταδιακά να παρατηρώ και να αγαπάω μερικά προτερήματα του χαρακτήρα μου, π.χ. να βοηθάω όσο και όπως μπορώ τους άλλους. Αλλά και με το σώμα μου άρχισα να τα πηγαίνω καλά και με τη σκέψη ότι ''αυτό έχουμε, με αυτό θα πορευθούμε'' άρχισα να προσέχω πιο πολύ το ντύσιμό μου, τα μαλλιά μου, να περνάω πιο πολύ χρόνο με την Ηλιάνα -που κακά τα ψέματα, την είχα παραμελήσει αρκετά-. Μέσα σε αυτή την περίοδο αλλαγής λοιπόν άρχισα να βλέπω τις πρώτες αλλαγές. Αισθανόμουν πιο άνετα με τους φίλους μου, με ανθρώπους που δεν γνώριζα καλά και το πάλευα να λέω ''ναι'' σε πολλές ευκαιρίες που παρουσιάζονταν, προσπαθούσα να μην  αφήνω τον εαυτό μου να χάσει πολύτιμες στιγμές και εμπειρίες. Τότε ήταν η εποχή λοιπόν που άρχισαν να με εκτιμάνε και να με υπολογίζουν πιο πολύ οι γύρω μου και ένιωθα και ότι ήμουν πιο όμορφη (να ξέρετε ότι ισχύει αυτό που λένε ότι όταν νιώθεις όμορφη, είσαι και πιο όμορφη, αλλάζει κάτι στην αύρα σου!)..Φυσικά ακόμα το παλεύω σε πολλά πράγματα με τον εαυτό μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν τον αγαπώ. (Γράφοντας όλα αυτά, σταματούσα κάθε λίγο και λιγάκι και σκεφτόμουν διάφορες στιγμές από εκείνη την περίοδο  που έβλεπα ότι κάτι έχει αρχίζει και αλλάζει προς το καλύτερο και πραγματικά χαμογελούσα.)
  Μέσα από αυτό το ''πείραμα'' που σας είπα, το συμπέρασμα είναι ότι όταν αγαπάς τον εαυτό σου αυτό φαίνεται και στους άλλους. Δεν ξέρω πως, με κάποιο μαγικό τρόπο, αλλά φαίνεται ακόμα και στον τρόπο που περπατάς, που κινείσαι όταν έχεις αυτοπεποίθηση και νιώθεις σίγουρη για τον εαυτό σου! (Και μην ξεχνάτε τα χαμόγελα, το πιο δυνατό όπλο σε έναν άνθρωπο!!)
    Μπορεί να φαίνεται ότι ξέφυγα λιγάκι από το θέμα της παραλίας, αλλά στην πραγματικότητα μιλάω για ακριβώς το ίδιο πράγμα. Όταν νιώθεις καλά με τον εαυτό σου φαίνεται όπου και να είσαι, και στην καφετέρια, και για ψώνια και στην παραλία. Φτάνει απλά να αγαπήσεις τον πραγματικό εαυτό σου.
     Επίσης, επειδή πάρα πολλοί έχουνε μια λανθασμένη αντίληψη σε αυτό το θέμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η παραλία δεν είναι πασαρέλα. Δεν χρειάζεται να έχεις αναλογίες μοντέλου για να βάλεις το μαγιό σου και να ρίξεις μια βουτιά ή να κάνεις ηλιοθεραπεία. Η θάλασσα είναι για όλους, άμα ήταν να πήγαιναν μόνο όσοι έχουν αναλογίες μοντέλου, άδειες θα ήταν! Κανείς -μα κανείς- δεν είναι τέλειος, όλοι έχουν προτερήματα και ελαττώματα.
   Ένα άλλο θέμα που απασχολεί πολλούς, όπως και εμένα, είναι το να φοβάσαι ότι αν κάνεις κάτι που θέλεις και σε εκφράζει, είτε μιλάμε για ένα ντύσιμο, είτε μιλάμε για να βάλεις το μαγιό σου και να πας θάλασσα, ότι θα ακούσεις προσβλητικά και πικρόχολα σχόλια που θα σου δώσουν μια και θα σε πάνε στον πάτο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν έχεις καταλήξει στο ποιός είσαι, τι υποστηρίζεις και τι εκφράζεις, τότε δεν έχεις κανένα λόγο να φοβάσαι. Αλλά αν ακόμα ψάχνεσαι και είσαι στη φάση που δουλεύεις με τον εαυτό σου, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Επειδή όπως προείπα και εγώ ακόμα το δουλεύω αυτό το σημείο με τα σχόλια που μπορεί να ακούσω, πολλές φορές σκέφτομαι ότι ''και αν με κοιτάνε περίεργα; και αν μου πούνε κάτι που δεν θα αντέξω; και αν...και αν...'' . Προσπαθώ λοιπόν τότε να σκέφτομαι ότι είναι άδικο να μην κάνω κάτι που θέλω μόνο και μόνο για να μην δώσω τροφή για σχόλια σε ανθρώπους που όπως και να έχει, ότι και να κάνεις θα βρούνε κάτι να σχολιάσουν αρνητικά. Εν ολίγοις σκέφτομαι ότι ''ο καθένας ας κοιτάει την καμπούρα του'' και παίρνω κάποιο θάρρος. Είναι τρομερά άδικο για τον εαυτό μας μην κάνουμε αυτό που θέλουμε μόνο και μόνο επειδή μπορεί κάποιοι κακόψυχοι να το σχολιάσουν. Άστους να σχολιάζουν, κλείσε τα αυτιά σου σε τέτοια σχόλια και προσπάθησε να κρατήσεις μόνο τα θετικά και να επικεντρωθείς στο πως θα περάσεις εσύ καλά εκείνη τη στιγμή. Σίγουρα ξέρω ότι είναι δύσκολο να μην επηρεαστείς από αρνητικά σχόλια αλλά τουλάχιστον πρέπει να προσπαθήσεις να μην σε επηρεάσουν σε τέτοιο βαθμό που θα σε κάνουν να μισήσεις τον εαυτό σου.
   Τέλος, κάτι έτσι για να το θυμάστε είναι ότι πάντα ό,τι και να κάνετε να το κάνετε για τον εαυτό σας και μόνο. Να ντύνεστε για εσάς και όχι για κανέναν άλλο, να αλλάξετε μόνο άμα το θέλετε εσείς και να γίνετε ότι αρέσει σε εσάς. Πρόκειται για τη δικιά σας ζωή και τις επιλογές. Σκεφτείτε καλά, πάρτε τις αποφάσεις σας, κάντε τις επιλογές σας και δεν νομίζω ότι θα βγείτε χαμένες από αυτό, μάλλον το αντίθετο!!
  Πραγματικά, θα χαιρόμουν πάαααααααααααααααρα πολύ αν βοήθησα έστω και μία από εσάς, εμένα μου φτάνει ακόμα και αν σας έβαλα στο τρυπάκι να σκεφτείτε και να αναθεωρήσετε κάποια πράγματα. Θα μου άρεσε να μιλάγαμε στα σχόλια για αυτό το θέμα, να μου λέγατε αν συμφωνείτε και αν διαφωνείτε σε κάτι, αν σας βοήθησε ή οτιδήποτε θέλετε. Επίσης ελπίζω να τα έγραψα κατανοητά, ξέρετε από ένα σημείο και μετά απλά έγραφα με τέτοιο τρόπο σαν να είχα πραγματικά κάποιον εκείνη τη στιγμή και του τα έλεγα.
Αγαπήστε το σώμα σας για να σας αγαπήσει και αυτό!!
Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

Υ.Γ.: Ελπίζω να έκατσε έστω και ένας να διάβασε όλο αυτό το κατεβατό μέχρι το τέλος :P

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. χαχαχα.,.ωραια τα λες..σημασια εχει να αγαπαμε πρωτα εμεις τον ευατο μας και μετα θα μας αγαπησουν και οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα το πιο βασικό είναι να τα έχεις πρώτα εσύ καλά με τον εαυτό σου, από 'κει ξεκινάνε όλα! (Χαίρομαι που κάποιος έκατσε και το διαβασε όλο χαχα) Φιλιά! :)

      Διαγραφή