Breakfast recipe & Movie Suggestions | Valentine's Day Special
2/13/2016 04:45:00 π.μ.
Υλικά:
- 1 φύλλο ζύμης σφολιάτας (το βγάζουμε από το ψυγείο μόλις έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσουμε)
- μαρμελάδα φράουλα
- 2 κουτ. σούπας γάλα
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Notes:
1. Αν δεν θέλετε να βάλετε μαρμελάδα φράουλα μπορείτε να βάλετε οποιαδήποτε άλλη μαρμελάδα σας αρέσει ή ακόμα μπορείτε να τα γεμίσετε με μερέντα!!
2. Το ένα φύλλο σφολιάτας που χρησιμοποίησα είναι 275 γραμμάρια και έβγαλε 11 κομμάτια. Αν θέλετε περισσότερα σφολιατίνια, χρησιμοποιήστε και άλλα φύλλα σφολιάτας!
3. Αν δεν έχετε κουπ-πατ σε σχήμα καρδιάς, no problem! Χρησιμοποιήστε το χείλος ενός ποτηριού για να κόψετε στρογγυλά κομμάτια!
4. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τα σφολιατίνια από το προηγούμενο βράδυ, να τα φυλάξετε στο ψυγείο και το πρωί που θα ξυπνήσετε απλώς να τα βάλετε στο φούρνο! Μέχρι να φτιάξετε τον καφέ σας, θα έχουν ψηθεί και θα φάτε φρέσκο, ζεστό πρωινό χωρίς ιδιαίτερο κόπο!
4. Αν θέλετε μπορείτε να φτιάξετε τα σφολιατίνια από το προηγούμενο βράδυ, να τα φυλάξετε στο ψυγείο και το πρωί που θα ξυπνήσετε απλώς να τα βάλετε στο φούρνο! Μέχρι να φτιάξετε τον καφέ σας, θα έχουν ψηθεί και θα φάτε φρέσκο, ζεστό πρωινό χωρίς ιδιαίτερο κόπο!
Εκτέλεση:
1. Σε μια καθαρή επιφάνεια ρίχνουμε λίγο αλεύρι και πάνω ανοίγουμε ελαφρώς τη ζύμη με ένα πλάστη, ίσα-ίσα για να γίνει λίγο πιο πλατιά.
2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε λίγο αλεύρι. Παίρνουμε το κουπ-πατ καρδιά, το αλευρώνουμε ελαφρώς στο μπολάκι με το αλεύρι ώστε να μην κολλήσει στη συνέχεια στη ζύμη. Με το κουπ-πατ κόβουμε τη ζύμη σε καρδούλες, φροντίζοντας να είναι πολύ κοντά η μια καρδία με την άλλη, ώστε να βγάλουμε όσα περισσότερα κομμάτια μπορούμε από τη ζύμη. Βέβαια προσέχουμε τα κομμάτια που θα βγουν να είναι ζυγός αριθμός (π.χ 8,10 κλπ..) γιατί για να βγουν τα σφολιατίνια θα πρέπει να ενώσουμε 2 καρδιές μαζί, θα τις κάνουμε ζευγαράκια. Εφόσον κόψουμε τις καρδούλες, αφαιρούμε την περιττή ζύμη.
3. Έπειτα με ένα μικρό κουταλάκι βάζουμε στο κέντρο από τις μισές καρδιές, λίγη από τη μαρμελάδα. Προσέξτε να μην βάλετε πολύ μαρμελάδα γιατί θα φύγει από τη ζύμη κατά το ψήσιμο. Επίσης η μαρμελάδα θέλουμε να είναι μόνο στο κέντρο της καρδιάς, τις άκρες τις θέλουμε καθαρές.
4. Στη συνέχεια καπακώνουμε τις μισές καρδιές με την μαρμελάδα, με τις άλλες μισές καρδιές. Με ένα πιρούνι πιέζουμε τις δύο καρδιές μεταξύ τους, ώστε να κολλήσουν καλά. Προσοχή, πιέζουμε μόνο το περίγραμμα από τις καρδιές, όχι τη μέση που έχουμε τη μαρμελάδα. Όταν έχουμε κλείσει όλα τα σφολιατίνια, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, τοποθετώντας τα έτσι ώστε να έχουν μια μικρή απόσταση μεταξύ τους.
5. Σε ένα πιατάκι βάζουμε το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια κάθε καρδιάς. Το γάλα θα δώσει ένα ομοιόμορφο bronze χρώμα στα σφολιατίνια κατά το ψήσιμο.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν οι άκρες.
7. Βγάζουμε από το φούρνο, περιμένουμε 5-10 λεπτά να κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε!! Bon appettit!
Top 5 Romantic Movies:
- 50 First Dates
- Dear John
- P.S: I Love You
- Friends With Benefits
- Ο γάμος του καλύτερου μου φίλου
Αυτό ήταν το σημερινό special post αφιερωμένο στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου! Δεν έχετε παράπονο έτσι;; Σας έδειξα και συνταγούλα, σας πρότεινα και ταινίες :P Ελπίζω να σας άρεσε αυτό το post και να σας έδωσε ιδέες για το πως να περάσετε τη γιορτή των ερωτευμένων, ακόμα και αν δεν ''γιορτάζετε'' ή σας αφήνει αδιάφορους αυτή η μέρα (Join the club!). Πείτε μου στα σχόλια πως σας φάνηκε αυτό το post, αν σας άρεσε η συνταγή και αν θα τη φτιάξετε και εσείς! Αν φτιάξετε τελικά τα σφολιατίνια θα χαρώ να δω φωτογραφία τους στο Instagram κάνοντας με tag (username: @ilianaa_mac)! Επίσης θέλω να μου γράψετε στα σχόλια ποιες είναι οι δικές σας αγαπημένες ρομαντικές ταινίες, μιας και δεν έχω δει πολλές αυτού του είδους, έχω μείνει λίγο πίσω (πάντως πρώτη πρώτη στη λίστα μου έχει μπει η ταινία ''Το κορίτσι από τη Δανία'', πρέπει να έχει πολύ ενδιαφέρον!). Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
0 σχόλια