Baking croissant with banana & chocolate filling | Recipe
1/17/2016 02:35:00 π.μ.Υλικά:
- 1 φύλλο σφολιάτας (ελαφρώς ξεπαγωμένο, καλύτερα ας το έχετε στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να δουλεύεται εύκολα)
- 1 σοκολάτα γάλακτος απλή
- 1 κρόκο αυγού
- 3 κουτ. σούπας γάλα
- λίγο φιλέ αμυγδάλου (προαιρετικά)
- 1 μπανάνα (προαιρετικά)
Notes:
1. Αν δεν ανήκετε στο fan club της σοκολάτας (τι άνθρωποι είστε εσείς;;!!) μπορείτε να βάλετε γέμιση μαρμελάδα (έφτιαξα και ένα με μαρμελάδα και ήταν super) ή ακόμα κρέμα βανίλια, λεμόνι κλπ.
2. Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή θα ήταν αν βάζατε μέσα λευκή σοκολάτα αντί για γάλακτος. Και ακόμα πιο τέλειο θα ήταν αν βάζατε μισή λευκή και μισή γάλακτος, έτσι ώστε όταν λιώσουν να μπερδευτούν οι γεύσεις...μαγεία!
3. Αν δεν θέλετε να βάλετε αμύγδαλο πάνω στα κρουασάν, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη όταν βγουν από το φούρνο ή μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα :)
4. Εγώ έφτιαξα με ένα φύλλο σφολιάτας 2 κρουασάν κανονικού μεγέθους (ατομικά) και ένα πιο μικρό. Έχετε υπόψη σας ότι για κάθε ατομικό κρουασάν θα χρειαστείτε ένα σοκολάτα!
Εκτέλεση:
Λοιπόν ακούστε τι θα κάνουμε εδώ. Επειδή δυσκολεύομαι πολύ να περιγράψω τη συνταγή και να μην γίνει ένα μπέρδεμα (πιστέψτε με, προσπάθησα!), σας βάζω εδώ το βίντεο που είδα και εγώ και έκανα τη συνταγή, είναι πολύ μικρό (1 λεπτό κρατάει) και είναι πολύ κατανοητό! Αν θέλετε να βάλετε κομματάκια μπανάνας, τα βάζετε πάνω τη σοκολάτα και μετά κλείνετε με τη ζύμη.
Επίσης, για το άλειμμα του αυγού σε ένα μπολάκι βάζουμε τον κρόκο του αυγού και το γάλα και χτυπάμε. Μετά με ένα πινέλο αλείφουμε τη επιφάνεια των κρουασάν!
Τέλος, ψήνουμε για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C.
(...Ας πέσει το βίντεο!):
2. Μια ενδιαφέρουσα εκδοχή θα ήταν αν βάζατε μέσα λευκή σοκολάτα αντί για γάλακτος. Και ακόμα πιο τέλειο θα ήταν αν βάζατε μισή λευκή και μισή γάλακτος, έτσι ώστε όταν λιώσουν να μπερδευτούν οι γεύσεις...μαγεία!
3. Αν δεν θέλετε να βάλετε αμύγδαλο πάνω στα κρουασάν, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με άχνη ζάχαρη όταν βγουν από το φούρνο ή μπορείτε να τα αφήσετε σκέτα :)
4. Εγώ έφτιαξα με ένα φύλλο σφολιάτας 2 κρουασάν κανονικού μεγέθους (ατομικά) και ένα πιο μικρό. Έχετε υπόψη σας ότι για κάθε ατομικό κρουασάν θα χρειαστείτε ένα σοκολάτα!
Εκτέλεση:
Λοιπόν ακούστε τι θα κάνουμε εδώ. Επειδή δυσκολεύομαι πολύ να περιγράψω τη συνταγή και να μην γίνει ένα μπέρδεμα (πιστέψτε με, προσπάθησα!), σας βάζω εδώ το βίντεο που είδα και εγώ και έκανα τη συνταγή, είναι πολύ μικρό (1 λεπτό κρατάει) και είναι πολύ κατανοητό! Αν θέλετε να βάλετε κομματάκια μπανάνας, τα βάζετε πάνω τη σοκολάτα και μετά κλείνετε με τη ζύμη.
Επίσης, για το άλειμμα του αυγού σε ένα μπολάκι βάζουμε τον κρόκο του αυγού και το γάλα και χτυπάμε. Μετά με ένα πινέλο αλείφουμε τη επιφάνεια των κρουασάν!
Τέλος, ψήνουμε για 20-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C.
(...Ας πέσει το βίντεο!):
Και το τελικό αποτέλεσμα...:
Όπως είδατε, μπορεί να μην σας έγραψα αναλυτικά τις οδηγίες, αλλά σας είχα πολλές φωτογραφίες και βίντεο...και όπως ξέρετε, μια εικόνα ισούται χίλιες λέξεις! :) Ελπίζω να σας αρέσει αυτή τη συνταγή, είμαι σίγουρη ότι κάποια στιγμή θα τη φτιάξετε και τότε θα με θυμηθείτε και θα με ευχαριστείτε χαχα! Πείτε μου στα σχόλια πως σας φάνηκε αυτή η σοκολατένια αμαρτία και αν θα τη δοκιμάσετε. Αν φτιάξετε και εσείς αυτά τα κρουασάν, θα χαρώ πολύ να δω φωτογραφία με τις δημιουργίες σας στο Instagram, κάνοντας με tag στη φωτογραφία (username: @ilianaa_mac). Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε..
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά (και καλό υπόλοιπο Κυριακής!!)
0 σχόλια