New Year's Eve Project: Reindeer cupcakes

12/29/2013 11:48:00 π.μ.


Hey girls! Ελπίζω να είστε όόόλες καλά! Αφού είμαστε μόνο μία ανάσα πριν τον καινούργιο χρόνο, σήμερα θα σας δείξω μια πολύ εύκολη συνταγούλα για ταράνδους-cupcakes! Προσωπικά λατρεύω οτιδήποτε έχει να κάνει με cupcakes οπότε αυτή η συνταγή μου φάνηκε καταπληκτική! Η συνταγή είναι πολύ εύκολη, ο λόγος που την βάζω εδώ είναι γιατί μου φάνηκε πολύ πρωτότυπη! Πάμε λοιπόν να ξεκινήσουμε!

Θα χρειαστούμε: 

  • Ένα κουτί με έτοιμο μείγμα για cupcakes (ή μια κλασσική συνταγή για cupcakes)
  • Έτοιμο icing/frosting σοκολάτας (πάλι μπορούμε να βρούμε μια συνταγή από το internet, είναι αρκετά εύκολο στην παρασκευή!)
  • Σταγόνες άσπρης σοκολάτας (προαιρετικά)
  • Πολύ μικρά στρογγυλά σοκολατάκια (εγώ βρήκα κουβερτούρα σε σταγόνες,είναι μικρότερες από τις άλλες που είπαμε πιο πάνω)
  • Αλμυρά μπρέτσελ
  • Θήκη cupcakes για ψήσιμο
  • Μικρά στρογγυλά μπισκότα (όχι σοκολάτας!)
  • Λίγη σοκολάτα απλή, λιωμένη


Tips: 
  1. Το έτοιμο μείγμα για τα cupcakes (αν θυμάμαι καλά γύρω στα 4 ευρω) και το έτοιμο icing (περίπου ίδιο στην τιμή με τα cupcakes) είναι από την Betty Crocker και τα βρήκα στο Βασιλόπουλο (ο μόνος λόγος που το αναφέρω είναι διότι και εγώ η ίδια δυσκολεύτηκα πολύ για να βρω κάτι τέτοιο)
  2. Φυσικά για την παρασκευή των cupcakes ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που υπάρχουν πάνω στο κουτί!
  3. Η συνταγή από το έτοιμο μείγμα που χρησιμοποίησα, λέει ότι βγαίνουν 6 cupcakes.
Εκτέλεση:

  • Παρασκευάζουμε τα cupcakes σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού/συνταγής
  • Αφού ψηθούν όση ώρα χρειάζεται, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα, ώστε να κρυώσουν καλά. Έπειτα τα βγάζουμε από τις θήκες.
  

  • Με ένα μαχαιράκι απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια των cupcakes το icing.
  • Για τα αυτάκια του ταράνδου, χρησιμοποιούμε τα αλμυρά μπρέτσελ, τα οποία κολλάμε στο πάνω μέρος του cupcake.
  • Για τα ματάκια, παίρνουμε τις άσπρες σταγόνες σοκολάτας, κόβουμε αν χρειαστεί λίγο την κορυφή τους ώστε να μην είναι πολύ μυτερές και τις βουτάμε λίγο στη λιωμένη σοκολάτα την πάνω πλευρά (που κόψαμε) απαλά ώστε να δημιουργήσουμε την κόρη του ματιού. Έπειτα κολλάμε τα μάτια πάνω στο icing, κάτω από τα αυτάκια.
  • Για το στόμα βάζουμε το μισό μπισκότο στο κάτω μέρος της επιφάνειας του cupcake (θα εξέχει λίγο,αλλά δεν μας πειράζει).
  • Τέλος για τη μυτούλα του ταράνδου, παίρνουμε μία σταγόνα κουβερτούρας, βάζουμε πάνω λίγη λιωμένη σοκολάτα και την τοποθετούμε στη μέση του μπισκότου που βάλαμε για στόμα.

      ...Και Voila! Οι μικροί μας τάρανδοι είναι πανέτοιμοι!

Έχετε ξαναδοκιμάσει παρόμοια συνταγή; Σας φάνηκε εύκολη; Την δοκιμάσατε;
      Θα θέλατε να κάνουμε κι άλλες παρόμοιες συνταγούλες;
                                                                                                                  Kisses xxx

You Might Also Like

0 σχόλια