Easter Bunny Tails | Recipe

4/24/2016 11:52:00 π.μ.

Με το Πάσχα να να είναι στη γωνία και να περιμένει, σκέφτηκα σήμερα να σας δείξω μια συνταγή για ένα γλυκάκι που πιστεύω ότι με λίγη φαντασία, το λες και easter themed. Θα φτιάξουμε bunny tails (ουρίτσες κουνελιών)! Στην ουσία είναι μπαλίτσες από κέικ με επικάλυψη λευκής σοκολάτας, τριμμένης καρύδας και μέσα θα έχει ένα πασχαλινό σοκολατάκι έκπληξη (κάτι σαν τρουφάκια δηλαδή)! Λέγεται bunny tail γιατί (με λίγη φαντασία είπαμε) μοιάζει με φουντωτή ουρίτσα κουνελιού (αν δεν βλέπετε καμιά ''ουρίτσα'' αγνοείστε με διακριτικά και κάντε σαν να μην το είπαμε ποτέ :P ) Ας περάσουμε στην πολύ απλή συνταγή!
Υλικά:
  • 1  συσκευασία έτοιμο κέικ βανίλιας
  • 200 γραμ. τυρί κρέμα
  • 13 μικρά πασχαλινά σοκολατάκια
  • 1 συσκευασία λευκή κουβερτούρα
  • 1-2 χούφτες τριμμένη καρύδα (θέλουμε περίπου ένα γεμάτο μικρό μπολάκι)
Tips:
1. Αν σας έχει περισσέψει κέικ φυσικά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στη συνταγή. Αν πάλι είστε από τους τύπους που το κέικ δεν προλαβαίνει να περισσέψει (σαν και εμένα) τότε αγοράστε ένα από το φούρνο ή το super market, είναι πολύ φθηνά και δεν παιδεύεστε καθόλου!
2. Πρώτα τρίψτε το κέικ που έχετε και σιγά σιγά αρχίζετε να προσθέτετε το τυρί κρέμα. Αλλιώς μπορεί να καταλήξετε με πολύ τυρί κρέμα στο μείγμα και θα είναι δύσκολο να πλάσετε τις μπαλίτσες.
3. Θα χρειαστούμε τόσα σοκολατάκια όσες και οι μπαλίτσες από κέικ. Ανάλογα με το μέγεθος που θα τα φτιάξουμε. Εμένα μου βγήκαν 13 μεγάλα τρουφάκια.
4. Τα σοκολατάκια που πήρα ήταν γεμιστά με κρέμα σε διάφορες γεύσεις όπως πορτοκάλι, φράουλα και φουντούκι. Παρόλο που όταν τα αγόρασα δεν το είχα προσέξει αυτό, νόμιζα πως είναι σκέτα σοκολατάκια, στο τέλος το αποτέλεσμα ήταν ευχάριστο, οπότε αν βρείτε και εσείς γεμιστά σοκολατάκια, προτιμήστε τα.
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας το κέικ για να γίνει μικρά κομματάκια. Με ένα κουταλάκι βάζουμε σιγά σιγά το τυρί κρέμα μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι που δεν τρίβεται και δεν κολλάει στα χέρια.

2. Με τα χέρια μας παίρνουμε λίγο από το ζυμαράκι και το πλάθουμε σαν κεφτεδάκι. Μπορείτε να τα κάνετε όσο μεγάλα ή όσο μικρά θέλετε. Μετά, σε κάθε τρουφάκι βάζουμε μέσα από ένα σοκολατάκι και πλάθουμε λίγο ακόμα για να το φέρουμε πάλι στο επιθυμητό σχήμα.
3. Σε μπεν μαρί λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα. Με ένα κουταλάκι βάζουμε μέσα ένα-ένα τα τρουφάκια και τα καλύπτουμε στη σοκολάτα. Στη συνέχεια το παίρνουμε και το βουτάμε στο μπολάκι με την τριμμένη καρύδα για να καλυφθεί εντελώς.
4. Τέλος, αφήνουμε τα τρουφάκια σε ένα πιάτο και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα ώστε να ''σταθούν'' λιγάκι. Μετά μπορούμε να τα φάμε! Διατηρούνται στο ψυγείο.

Αυτά ήταν τα bunny tails! Είναι πολύ νόστιμα και παρόλο που είναι μικρό γλύκισμα σε χορταίνει και είναι γλυκό αλλά όχι λιγωτικό. Επίσης επειδή είναι γλυκό ψυγείου είναι δροσερό και ιδανικό για ένα ζεστό, ανοιξιάτικο απόγευμα. Ελπίζω να το φτιάξετε! Πείτε μου στα σχόλια αν σας άρεσε η σημερινή συνταγή και αν σκοπεύετε να τη φτιάξετε και εσείς! Αν τα φτιάξετε, θα χαρώ να δω φωτογραφία τους στο Instagram, κάνοντας με tag (username: @ilianaa_mac). Εμείς θα τα πούμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...
Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά!!

You Might Also Like

2 σχόλια

  1. Τι όμορφη συνταγή!!!Αντί για κουβερτούρα πειράζει να βάλω λευκη σοκολάτα απλή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ, ελπίζω να τη δοκιμάσεις και να σου αρέσει!! Δεν νομίζώ ότι θα υπάρχει πρόβλημα, απλώς αν δεις ότι δεν είναι πολύ ρευστή, πρόσθεσε λίγο λάδι ή βουτυράκι, για να αραιώσει (αλλά λίγο βάλε!) Πες μου αν σου πέτυχαν! Πολλά φιλιά κοπέλα <3 xx

      Διαγραφή