Recipe: Praline & White chocolate cookies

8/21/2014 04:17:00 μ.μ.


Σήμερα σας έχω μια συνταγή για τα πιο ωραία cookies που έχω φτιάξει ποτέ!! Τη συνταγή τη βρήκα από την Tanya Burr (youtuber για όσους δεν τη γνωρίζετε) και είναι πανεύκολη. Όταν λέμε cookies,δεν εννοούμε τα κλασσικά μικρά και γλυκούλια cookies, εννοούμε king size, βγαίνουν πραγματικά πολύ μεγάλα και είναι τέλεια για πρωινό -ειδικά τις μέρες που δεν έχετε πολύ χρόνο-. Πριν πάμε στη συνταγή να σας πω ότι η κανονική συνταγή έλεγε να βάλουμε σοκολάτα γάλακτος και λευκή σοκολάτα αλλά εγώ προτίμησα πραλίνα σοκολάτα! Εσείς φυσικά μπορείτε να κάνετε ότι συνδυασμούς θέλετε με τη σοκολάτα, ανάλογα τα γούστα σας. Επίσης να σας πω ότι βγαίνουν γύρω στα 10 cookies. Πάμε τώρα να δούμε τη συνταγή!

Υλικά:
  • 325 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 αυγό
  • λίγο γάλα
  • 200 γρ. πραλίνα σοκολάτα (εγώ έβαλα κουβερτούρα αλλά και απλή σοκολάτα να βάλετε είναι το ίδιο)
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα
Εκτέλεση:
  • Αρχικά σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με ένα μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Καλό θα είναι το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

  • Στη συνέχεια ρίχνουμε  το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα...

  • Μετά ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.. (Αν αφού έχετε βάλει το αλεύρι η ζύμη είναι στεγνή και ''τρίβεται'' βάλτε λίγο γάλα μέχρι να φτάσει σε σημείο να μην κολλάει στα χέρια).

  • Σε αυτό το σημείο σπάμε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια και τις ανακατεύουμε μαζί με τη ζύμη για να πάνε παντού.




  • Παίρνουμε ζύμη περίπου όσο η παλάμη μας και της δίνουμε σχήμα μπάλας, την οποία πιέζουμε λιγάκι για να γίνει πιο πλατιά, δηλαδή της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε να έχουν τα cookies. Βάζουμε τα cookies σε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C και τα βάζουμε να ψηθούν για 10-12 λεπτά. Είναι σημαντικό να μην τα ψήσουμε παραπάνω, ακόμα και αν μας φαίνονται κάπως άψητα, γιατί αυτό είναι το μυστικό για να είναι μαλακά και αφράτα.Μπορεί να μας φαίνονται άψητα αλλά όταν κρυώσουν εντελώς θα γίνουν τέλεια!

  • Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε 30 λεπτά να κρυώσουν εντελώς και μετά τα βγάζουμε με μια σπάτουλα...

...Και είναι έτοιμα προς κατανάλωση!! Όπως θα δείτε και σε φωτογραφία πιο κάτω, όταν τρως το μπισκότο βγαίνουν οι ζεστές σοκολάτες και μπερδεύονται οι γεύσεις μεταξύ τους..είναι κόλαση!! Χωρίς υπερβολή, είναι τα πιο ωραία και αφράτα σπιτικά cookies που έχω φάει ποτέ! Πως σας φαίνονται λοιπόν;;


Εμείς τα λέμε στο επόμενο post, μέχρι τότε...Να περνάτε καλά και πολλά φιλιά! :)

You Might Also Like

4 σχόλια

  1. Ενταξη μας άνοιξες την όρεξη .. Φαίνονται πεντανόστιμα και η συνταγή είναι αρκετά εύκολη! Πολύ όμορφες οι φωτογραφιες .. Φιλάκια Ηλιάνα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχα, είναι πραγματικά πολύ ωραία (να φανταστείς, την επόμενη μέρα είχαν φύγει όλα!!) Σε ευχαριστώ πολύ, φιλιά!! :)

      Διαγραφή
  2. enoeitee pws tha kanw tin suntagii einai oxi aplaa kolasei.....trela sketi...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε Γεωργία μου, πολλά φιλάκια!! :)

      Διαγραφή